BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

marți, 27 noiembrie 2012

COTLET DE PORC CU CIUPERCI








atat de gustos.... 

Ingrediente

  • 400gr cotlet de porc fara os
  • 500gr ciuperci proaspete
  • 2fire ceapa
  • 2foi dafin
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1lingurita faina
  • 2linguri smantana
  • unt
  • 3catei de usturoi
  • patrunjel

Mod de preparare reteta Cotlet de porc cu ciuperci

Spalam cotletele,le lasam la scurs apoi le saram si le piperam.Lasam cateva minute.
Spalam bine ciupercile si le taiem felii mai groase.
Ceapa verde o taiem rondele.
Intr-o craticioara punem ceapa verde la calit in putin unt topit.Adaugam ciupercile si apa cat sa le acopere si lasam pe foc pana se inmoaie ciupercile,adaugand sare,piper si vegeta.Completam cu apa daca scade prea mult.Adaugam faina amestecata cu smantana si usturoiul tocat si amestecam bine.Oprim focul.
Separat,intr-o tigaie mai mare punem putin unt la topit in care prajim cotletele.Cand sunt putin rumenite adaugam ciupercile si amestecam usor.Mai lasam cateva minute.Presaram deasupra patrunjel tocat.
Servim cu piure de cartofi,orez sau mamaliga.











luni, 26 noiembrie 2012

CIULAMA DE PUI

prezentarea nu este grozava,dar gustul......nemaipomenit 

Ingrediente

  • 700 gr piept de pui dezosat
  • 1ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac potrivit
  • unt
  • ulei
  • 700 gr supa de pui
  • 50 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 15 0gr smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel  tocat

Mod de preparare reteta Ciulama de pui

Taiem pieptul de pui bucati mai mici si il punem int-o craticioara cu putin ulei si lasam cateva minute la  foc mare,amestecand.Cand s-a rumenit putin carnea adaugam ceapa,pastarnacul,morcovul(toate curatate) si supa.Se lasa pe foc cam 25minute,pana se inmoaie carnea.
Separat,dizolvam faina in laptele rece,omogenizam bine cu un tel,apoi adaugam smantana si amestecam bine.
Scoatem legumele si turnam zeama ramasa peste compozitia de mai sus su punem pe foc.Cand incepe sa fiarba si am omogenizat bine sosul,adaugam carnea si mai lasam pe foc cateva minute.Punem deasupra patrunjel si unt,dupa ce am oprit focul.
Servim cu piure de cartofi,cartofi natur sau mamaliga.



vineri, 23 noiembrie 2012

MAZARE CU PIEPT DE PUI


Ingrediente

  • 700 gr mazare
  • 2 morcovi mai mici
  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • marar
  • boia dulce

Mod de preparare reteta Mazare cu piept de pui

Curatam ceapa si o taiem marunt.Curatam si morcovii si ii taiem rondele sau bucati mai mici.Pieptul de pui il taiem bucati mai mari.
Punem intr-o craticioara ceapa si morcovii cu putin ulei si lasam pe foc cateva minute.Adaugam carnea,completam cu apa,condimentam cu sare,piper,vegeta si lasam sa dea cateva clocote.Adaugam si mazarea(eu am avut proaspata,am facut in vara mancarea asta :))).Lasam pe foc pana se inmoaie bine mazarea si carnea.Spre sfarsit adaugam boia dupa gust si mai condimentam daca trebuie.Oprim focul si presaram marar deasupra.

joi, 22 noiembrie 2012

CONOPIDA GRATINATA IN SOS BECHAMEL

ingrediente

  • 1 conopida potrivita
  • 150 gr unt
  • 3 lingurite faina
  • 400 ml lapte fierbinte
  • 150 gr telemea de vaca rasa
  • 150 gr crema branza cu verdeata ALMETTE
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • cascaval ras
  • patrunjel

Mod de preparare reteta Conopida gratinata in sos Bechamel

Curatam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare.
Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina. Adaugam imediat laptele fierbinte si amestecam bine cu un tel, omogenizand bine sosul. Cand s-a ingrosat sosul, adaugam crema de branza, piperul si telemeaua si amestecam compozitia, adaugam sare, piper si nucsoara dupa gust. Lasam cateva minute pe foc.
Tapetam un vas termorezistent cu unt si cu parmezan si cu o parte din sos, adaugam conopida peste care turnam restul de sos si presaram din abundenta cascaval ras. Deasupra punem patrunjel tocat si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos compozitia.





marți, 20 noiembrie 2012

BUDINCA DE PASTE CU NUCA,MIGDALE SI STAFIDE


am pornit de la o reteta din revista Click pe care am adaptat-o pe gustul meu..e putin cam jupuit guguluful pentru ca nu am avut timp sa il las sa se raceasca putin inainte sa il scot din forma :))) 

Ingrediente

  • 400gr paste spirale
  • 5oua
  • 5liguri faina
  • 6linguri zahar pudra
  • 3linguri stafide
  • 5linguri nuca macinata
  • 4linguri migdale macinate
  • zahar pudra pentru decor
  • sare
  • unt si faina pentru tapetat vasul

Mod de preparare reteta Budinca de paste cu nuca,migdale si stafide

Punem la fiert  o oala cu apa si putina sare.Cand apa incepe sa fiarba,rasturnam pastele in ea.Fierbem pastele al dente.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra cateva minute.
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam compozitia de galbenusuri.Punem treptat faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Incorporam apoi nuca,migdalele si stafidele,omogenizand bine.
Ungem cu unt si tapetam cu faina un vas termorezistent in care turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit la 180grade,cam 50minute.Scoatem si lasam la racit putin,apoi rasturnam compozitia pe o farfurie si presaram deasupra zahar pudra.E buna atat rece cat si calda.







luni, 19 noiembrie 2012

GUGULUF MARMORAT CU BRANZA


reteta am gasit-o in revista Click

ngrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 250 gr unt(lasat la temperatura camerei cateva ore bune,sa fie moale)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacaoa neagra
  • zahar pudra pt decor
  • un praf de sare

Mod de preparare reteta Chec guguluf marmorat cu branza

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se mixeaza cu un praf de sare  pana se intaresc.Adaugam treptat 1/3 din zaharul pudra si se bate pana se topeste zaharul.
Mixam untul moale cu zaharul ramas si zaharul vanilat.Adaugam galbenusurile si mixam.Se pune branza,amestecan continuu.
Incorporam in compozitia de galbenusuri faina cernuta amestecata cu praful de copt si la final adaugam albusurile batute spuma.
Ungem forma de guguluf cu unt si tapetam cu faina si turnam 2/3din aluat in forma.In restul de aluat punem cacaoa si omogenizam bine.Punem peste aluatul alb si intindem putin cu lingura.Se introduce la cuptorul preincalzit la 160grade,pentru aproximativ 45minute,la foc potrivit pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca in forma 15minute,se desprinde usor de pe margini si se rastoarna pe un platou.Lasam sa se raceasca bine si apoi pudram cu zahar.






S-AR PUTEA SA ITI PLACA SI:
guguluf aperitiv

joi, 15 noiembrie 2012

GUGULUF APERITIV

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 fir de praz mai mic(sau ceapa verde)
  • 200 gr sunca praga
  • 100 gr cascaval ras
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 gr mazare din borcan sau conserva
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 100 ml lapte
  • 180 ml apa
  • sare
  • piper
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • pesmet si unt pt uns si tapetat

Mod de preparare reteta Guguluf aperitiv

Turnam lapte caldut intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul si 3linguri de faina si amestecam bine.Lasam sa creasca la loc cald 30minute.
Ceapa sau prazul iltaiem rondele.Sunca o taiem cubulete.Ardeiul il curatam si il taiem marunt.Calim in unt prazul,ardeiul si sunca putin.Saram si piperam dupa gust.
Intr-un castron,cernem faina,adaugam o lingurita de sare,drojdia crescuta si 180ml apa calduta si framantam bine.Va iesi un aluat neted peste care presaram putina faina si il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa creasca la loc cald 60minute.
Punem aluatul intr-un castron mare si adaugam legumele,cascavalul ras si smantana si framantam bine.Spre sfarsit adaugam ouale si omogenizam bine.
Ungem bine cu unt forma de guguluf si tapetam cu pesmet,se pune aluatul si se lasa sa creasca 20minute.
Coacem la cuptorul preincalzit,cam o ora,pana se rumeneste frumos
Lasam sa se raceasca bine inainte sa il taiem.