BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

miercuri, 17 aprilie 2013

MANCARE DE DRAGAVEI

Ingrediente

  • 2kg frunze de dragavei(stevie)
  • cateva fire ceapa verde
  • cateva fire usturoi verde
  • sare
  • piper
  • legume deshidratate(sau vegeta de legume)
  • 3linguri smantana
  • 1lingura faina
  • 200ml bulion de casa

Mod de preparare reteta Mancare de dragavei

Curatam coditele frunzelor de dragavei si le spalam bine in apa rece.
Punem intr-o oala mare apa cu sare si cand incepe apa sa fiarba,punem frunzele,treptat si lasam cateva minute sa fiarba.pana se inmoaie frunzele.Scoatem intr-o sita,trecem prin apa rece si lasam la scurs.Tocam in robotul de bucatarie.
Ceapa verde si usturoiul verde le tocam marunt si le punem intr-o tigaie cu putin ulei si lasam la calit cateva minute,apoi adaugam frunzele de dragavei.Condimentam dupa gust.
Faina si smantana le amestecam bine si le punem in tigaie si lasam vreo 10minute,apoi adaugam bulionul si mai lasam cateva minute.Potrivim de gust si oprim focul.
Servim cu oua ochi.





duminică, 7 aprilie 2013

PRAJITURA CU BRANZA DULCE

moale,dulce,pufoasa,usoara....un deliciu fin...eu am pus prajitura in forme mici,dar se poate pune foarte bine in tava normala 

Ingrediente

  • 500gr branza dulce
  • 175gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
  • 4oua
  • 4linguri smantana
  • 80gr zahar pudra
  • 4linguri gris
  • 100gr stafide
  • 50gr merisoare uscate(se poate si fara)
  • 1fiola estenta de rom
  • 1plic aroma portocale FINESSE de la Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
  • 1plic zahar vanilat
  • 50gr unt
  • 1praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat

  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 90 minute

Mod de preparare reteta Prajitura cu branza dulce

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Stafidele le punem la inmuita in esenta de rom cu cateva ore inainte.
Mixam albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc.
Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se topeste zaharul.Adaugam treptat grisul,zaharul vanilat,aroma de portocale si smantana si amestecam.Punem si albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn.Adaugam branza dulce de ambele feluri,treptat si stafidele si merisoarele si omogenizam bine compozitia,amestecand usor.
Ungem si tapetam cu faina o tava in care rasturnam compozitia(eu am pus in forme mici de silicon).Dam la cuptor la foc mic,vreo 50minute.Scoatem si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra.