BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

joi, 30 mai 2013

RISOTTO ARBORIO(OREZ) CU LEGUME

nu am mai folosit pana acum un astfel de orez,mi-a placut pentru ca a ramas intreg bobul si are un gust bun..fierbe cam in 19minute(eu l-am pregatit in oala sub presiune 9minute) si este foarte bun pentru budicile cu fructe 

Ingrediente

  • 200gr risotto
  • 1ardei rosu
  • 1ardei verde
  • 3ciuperci proaspete
  • 1morcov
  • 1ceapa
  • 1rosie mare
  • sare
  • piper
  • legume deshidratate
  • parmezan ras
  • 1cubulet de unt

Mod de preparare reteta Risotto Arborio(orez) cu legume

Curatam ceapa si o taiem marunt.
Ardeii ii curatam si ii taiem fasii mai mari.
Ciupercile le taiem felii mai mari.
Rosia o decojim si o taiem cubulete.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoare.
Intr-o craticioara punem putin ulei in care calim cateva minute legumele,cu sare,piper si legume deshidratate.Adaugam orezul si acoperim cu apa si lasam pe foc pana se inmoaie orezul.Condimentam daca mai este nevoie.Oprim focul,adaugam untul si parmezan din belsug,acoperim cu un capac si lasam 10minute.
Eu am facut separat o ciulama de piept de pui cu ciuperci si am pus peste orez si am amestecat bine.Afost delicios.









marți, 28 mai 2013

PRAJITURA PUFOASA CU CIRESE

simplu,rapid si extrem de bun alaturi de o cafea sau o cana de lapte... 

Ingrediente

  • 1kg cirese
  • 10oua
  • 9linguri faina
  • 300gr zahar
  • 2linguri cacao
  • 2linguri praf de budinca de ciocolata
  • 2linguri praf de budinca de vanilie
  • 1plic praf de copt
  • 4plicuri zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • 1plic aroma de vanilie bourbon de la Dr Oetker
  • 1fiola esenta de vanilie
  • 8linguri de ulei
  • 2linguri gris
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare reteta Prajitura pufoasa cu cirese

Spalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita.
Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc.
Fiaina amestecata cu praful de copt o cernem.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul.Incorporam incet galbenusurile batute,mixand continuu.Punem treptat si faina,amestecand usor de jos in sus si omogenizam bine.Impartim compozitia in doua vase,in una adaugam pudra de budica de vanilie,iar in cealalta cacaoa si praful de budinca de ciocolta,omogenizand bine compozitiile.
Presaram peste cirese gris si le amestecam usor.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe fund,punem cu lingura,pe rand din ambele aluaturi,pana terminam.Deasupra,punem usor ciresele si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit cam 25-30minute(facem testul cu scobitoarea).Oprim focul si lasam tava in cuptorul deschis inca vreo 10minute(ca sa nu trecem brusc la alta temperatura si blatul sa se lase).Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar pudra si taiem.















miercuri, 22 mai 2013

PRAJITURA PUFOASA CU PIERSICI

nu am stiut ce denumire sa ii dau...este o prajitura asa de pufoasa si de delicioasa cum nu am mai mancat....are un gust nemaipomenit de bun...am rezolvat si cu mascarponele si ouale care stateau sa expire in frigider :)))) inca nu s-a racit cum trebuie ca sa fie taiata usor,dar nu am rezistat sa ii tai marginile :))..pentru mine este prajitura perfecta in momentul de fata 

Ingrediente

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 10linguri zahar
  • 9limguri faina
  • 2linguri cacao
  • 2linguri praf de budinca de ciocolata
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • CREMA:
  • 1borcan mare compot de piersici taiate
  • 500gr mascarpone
  • 300ml frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 3plicuri gelatina alba
  • 2linguri zahar
  • 150gr zahar pudra
  • 400gr iaurt de piersici cu bucati mari de piersici
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata
  • 150ml frisca lichida
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare reteta Prajitura pufoasa cu piersici

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita.Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat
Cernem faina,cacaoa,praful de budinca si praful de copt.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata.Adaugam treptat si galbenusurile.Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .
Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit 20minute(testam cu scobitoarea blatul).
Scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartie de copt jos si punem pe un platou mai mare si taiem blatul in doua.
Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10minute,apoi adaugam 2linguri de zahar si 100ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba.Oprim si lasam sa se racoreasca putin,amestecand din cand in cand.
Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra(cateva clipe,nu prea mult),apoi adaugam iaurtul gelatina si omogenizam bine compozitia.
Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone,mixand putin.Punem piersicile taiate marunt si amestecam usor.
Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema,apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor.
Topim ciocolata cu frisca lichida,lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat,niveland usor.Lasam sa se raceasca si decoram cu frisca si bucati de piersici.Lasam cateva ore la rece inainte de a taia.