BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

vineri, 31 ianuarie 2014

BUDINCA DE PASTE CU PUI SI CIUPERCI LA CUPTOR

.am vazut reteta la Madi si nu i-am rezistat...ciuperci,piept de pui,paste...preferatele mele....am mai adaugat cate ceva si am adaptat-o dupa gustul meu....este super buna...si calda si rece este la fel de buna 

Ingrediente

  • 400gr paste(spirale am pus eu)
  • 700gr piept de pui fara piele si os
  • 1borcan ciuperci taiate
  • 1ardei capia rosu
  • 3felii pastrama afumata
  • 1ceapa mica
  • 200ml pasta de rosii
  • 1lingurita mirodenia ardei si tomate de la fuchs
  • sare
  • piper
  • 200gr cascaval ras
  • 4oua
  • unt si pesmet pt tapetat vasul
  • 2linguri ulei de masline

Mod de preparare reteta Budinca de paste cu pui si ciuperci

Taiem pieptul de pui in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu sare si piper,pana se inmoaie bine carnea.Completam cu apa daca este nevoie.
Curatam ceapa si o taiem marunt.Ardeiul il curatam de samburi si il taiem cubulete.Punem legumele la calit in putin ulei.Lasam cateva minute,apoi adaugam ciupercile scurse si stoarse bune,punem si doua polonice de zeama de la carnea care fierbe,saram,piperam si condimentam cu mirodenia.Mai completam cu zeama de la pui,pe parcurs.Punem si pasta de tomate.
Scoatem pieptul de pui din supa si pastram zeama.Taiem pieptul de pui cat mai marunt si il adaugam in compozitia de mai sus,amestecam bine si mai lasam cateva minute,spre sfarsit mai punem 3polonice de zeama.Oprim focul.
Intre timp fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga,apoi le punem la scurs intr-o sita.
Punem pastele si jumatate din cascaval in sosul de carne si ciuperci si amestecam bine.
Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile si omogenizam.Turnam compozitia peste paste si amestecam usor.Mai condimentam daca este cazul.
Ungem o forma mai mare cu unt si tapetam cu pesmet,turnam budinca,presaram restul de cascaval si dam la cuptor aproximativ 60minute,pana se rumeneste frumos deasupra.Servim atat calda cat si rece.




duminică, 26 ianuarie 2014

RULADA KREM A LA KREM


BLAT:
6oua
6linguri zahar
2linguri ulei
1plic praf CREME OLE CIOCOLATA DR OETKER
1praf de sare
CREMA:
150ml frisca lichida
150ml lapte
50gr fulgi de ciocolata
1plic praf CREMA OLE VANILIE DR OETKER
1PLIC INTARITOR FRISCA
GLAZURA:
100gr ciocolata
50ml frisca lichida
50gr unt
2libguri lichior oua(sau alt fel daca nu aveti)
fulgi de ciocolata










Batem albusurile cu un blat de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine.Adaugam si galbenusurile,praful de crema si la final uleiul si omogenizam bine.Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt(sau ungem cu unt si tapetam cu faina) in care turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit cam 15minute(facem testul cu scobitoarea).Scoatem si o rulam in foaia de copt cat este inca cald blatul(sau intr-un prosop umed).
Laptele si frisca le amestecam cu praful de crema si intaritorul de frisca si le muixam pana se intareste crema.Adaugam fulgii de ciocolata si amestecam usor.
Derulam cu grija blatul,dam hartia jos si ungem blatul pe toata suprafata cu crema,apoi rulam usor la loc.
Topim ciocolata cu frisca si lichiorul,adaugam untul si lasam sa se omogenizeze bine compozitia.Turnam cu grija glazura peste rulada.Ornam dupa gust.Dam la rece cateva ore.



luni, 6 ianuarie 2014

APERITIV

nu am poze cu sectiunea pentru ca l-am dus de revelion la prieteni,dar seamana cu :http://mpeptenatu.blogspot.ro/2013/01/chec-aperitiv.html

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 ardei capia galbeni
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 200 gr parizer de pui taranesc
  • 50 gr muschi file
  • 3 linguri smantana
  • 150 gr telemea rasa
  • 50 gr salam uscat
  • 300 gr cascaval ras
  • 50 gr parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri pesmet 
  • ulei  si faina pentru tapatat forma

Mod de preparare reteta Aperitiv

Curatam ardeii si ii taiem cubulete.
Ciupercile le punem la scurs intr-o sita cu putin timp inainte.
Mezelurile le taiem marunt.
Batem albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam galbenusurile,saram si piperam dupa gust.Adaugam faina,pesmetul, smantana,parmezanul,branza si cascavalul,apoi mezelurile,ciupercile si ardeii.
Ungem cu ulei o forma de copt,apoi o tapetam cu faina si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,cam o ora,la foc potrivit.Verificam cu o scobitoare daca este copt in interior.
Lasam sa se raceasca bine inainte sa scoatem din forma.Se taie bine cand este rece.









joi, 2 ianuarie 2014

PRAJITURA CU MASCARPONE SI FRUCTE

INGREDIENTE:
BLATURI:
5oua x2
5linguri zahar x2
4linguri faina x2
1lingura cacao x2
2linguri praf ciocolata CREME OLE de la dr Oetker(sau budinca de ciocolata) x2
1praf de sare x2
1plic praf de copt x2
1plic zahar vanilat x2

 CREMA:
  • 1 conserva mare compot de cockteil de fructe820gr
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plic intaritor de frisca
  • 3 plicuri gelatina alba
  • 2 linguri zahar
  • 200 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt de caise 
GLAZURA:
200gr ciocolata neagra
150ml frisca lichida
2linguri lichior de oua(se poate si fara)
50gr unt


MOD DE PREPARARE:
Punem la scurs fructele din compot intr-o sita.
Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam incet .
Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit cam 10-12 minute (testam cu scobitoarea blatul).
Scoatem si lasam sa se raceasca.La fel procedeam si cu al doilea blat.Eu am folosit tava mare de la delimano.
Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa si lasam 10 minute, apoi adaugam 2 linguri de zahar si 100 ml apa si punem pe foc pana la punctul in care incepe sa fiarba. Oprim si lasam sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.
Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra (cateva clipe, nu prea mult), apoi adaugam iaurtul ,gelatina si omogenizam bine compozitia.
Mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca si punem peste crema mascarpone, mixand putin. Punem fructele si amestecam usor.
Insiropam blatul de jos cu zeama de compot si ungem cu crema, apoi punem cealalta jumate de blat si presam usor.
Topim ciocolata cu frisca lichida si lichiorul de oua,apoi adaugam untul si omogenizam pana se topeste tot untul.Turnam peste blat si nivelam cu cutitul.Lasam la racit cateva ore,apoi decoram dupa gust.