BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

marți, 18 martie 2014

TORT DIPLOMAT

ingrediente

  • 8oua
  • 4linguri zahar alb
  • 4linguri zahar brun
  • 8linguri faina
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1lingurita esenta de portocale
  • CREMA:
  • 2galbenusuri
  • 300ml lapte
  • 3inguri zahar brun
  • 2linguri apa rece
  • esenta de vanilie
  • 1lingura amidon alimentar sau 2linguri faina
  • 2plicuri gelatina transparenta+2linguri zahar++150ml apa
  • 200 ml frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 1cutie compot ananas cubulete
  • DECOR:
  • 500ml frisca
  • 1plic intaritor de frisca

Mod de preparare reteta Tort diplomat

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat  zaharul vanilat,zaharul alb si brun,mixand bine dupa fiecare lingura.Incorporam galbenusurile,apoi adaugam esenta de portocale, faina amestecata cu praf de copt si cernuta.amestecand usor de jos in sus.Turnam intr-o forma de 28cm tapetata si unsa sau in care am pus pe fund hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul(facem testul cu scobitoarea).Oprim focul si mai lasam cateva minute blatul in cuptor,apoi il scoatem si il mai lasam pe aragazul incalzit cateva minute(asa nu se va lasa tortul).Lasam sa se raceasca,scoatem din forma si il taiem in doua sau in trei.
Ananasul il lasam la scurs intr-o sita.
Galbenusurile le frecam bine cu zaharul,adaugam si apa rece,care va ajuta sa se dubleze cantitatea,adaugam laptele caldut si faina sau amidonul si esenta de vanilie dupa gust.Punem pe baie de aburi sau intr-o craticioara ceramica si lasam sa se ingroase crema,amestecand continuu.Lasam la racit si intre timp pregatim gelatina.
Punem gelatina cu putina apa la inmuiat cateva minute,apoi adaugam apa si zaharul si lasam pe foc pana la primul clocot.Oprim si lasam sa se racoreasca cateva minute,apoi o adaugam in crema de vanilie si mixam putin.Separat mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca,in care incorporam apoi crema de vanilie si mai mixam putin ca sa se omogenizeze compozitia,apoi adaugam si bucatile de ananas si amestecam usor.
Insiropam cu zeama de la compotul de ananas,punem crema si apoi blatul de sus,insiropat si el.Ornam cu frisca batuta cu intaritorul de frisca.
Lasam la rece cateva ore.






























duminică, 9 martie 2014

TORT CU ANANAS


Ingrediente

  • BLAT:
  • 4oua
  • 2linguri zahar brun
  • 2linguri zahar alb
  • 4linguri faina
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • colorant alimentar
  • CREMA:
  • 1cutie mica conserva ananas bucati
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 100gr zahar pudra
  • 1plic intaritor de frisca
  • DECOR:
  • 700ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • colorant alimentar

Punem ananasul la scurs intr-o sita.
Mixam albusurile cu un praf de asre,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam bine.Punem intr-o forma termorezistenta si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana este copt blatul.Facem testul cu scobitoarea si nu deschidem cuptorul in primele 20minute(cum am facut eu si s-a lasat blatul(( )..Scoatem si lasam sa se raceasca inainte de a scoate din forma.Taiem blatul in doua.
Batem cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra,Separat,batem smantana pentru frisca cu intaritorul de frisca,apoi incorporam crema mascarpone si 3linguri zeama de compot de ananas  si colorantul si mai batem cateva clipe.Insiropam.
Batem frisca cu intaritorul de frisca si colorant alimentar si decoram dupa gust.
Insiropam primul blat cu zeama de compot,apoi ungem cu crema,punem deasupra bucati de ananas si deasupra punem al doilea blat,presand usor cu mainile.