BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

duminică, 25 mai 2014

TORT CU NUCA

Ingrediente

BLAT: 
6oua 
150 gr nuci macinate
 2linguri ulei 
40gr faina
 100gr zahar pudra 
1plic praf de copt 
o lingurita scortisoara
 2 praf de sare
 CREMA:
 2pachete unt 
150gr zahar pudra 
200gr nuca macinata 
1lingurita esenta de rom
 DECOR:
 100gr ciocolata menaj
 50gr unt
 50ml frisca lichida
 nuca macinata
 frisca pentru ornat

Mod de preparare reteta Tort cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu un praf de sare cateva minute.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine dupa fiecare lingura adaugata.Adaugam apoi galbenusurile,faina amestecata cu praful de copt si cernuta,scortisoara si nuca si omogenizam compozitia.Incorporam si uleiul,amestecand usor.
Tapetam o forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit pana se coace blatul.Facem testul cu scobitoarea.Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua sau in 3felii,depinde in ce forma de copt ati facut blatul si cat de inalt a iesit.
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Il mixam cu zaharul pudra ,apoi adaugam esenta de rom si nuca si amestecam usor.
Asamblam tortul,o foaie de blat si crema.Imbracam cu crema.
Pregatim glazura:topim ciocolata cu untul si frisca,lasam sa se racoreasca putin si turnam peste blatul acoperit de crema,niveland cu un cutit lat.Ornam dupa gust.Lasam la frigider cateva ore.


duminică, 18 mai 2014

PRAJITURA CREMOASA



este prajitura Mirelei,la care mi-a stat gandul multa vreme...eu am modificat putin cantitatile la blaturi...am facut-o de paste dar nu am apucat sa o postez 

Ingrediente

  • FOI:
  • 6albusuri x2
  • sare
  • 1lingura zahar brun x2
  • 4linguri zahar alb x2
  • 60gr nuca cocos x2
  • 2linguri faina x2
  • CREMA:
  • 10galbenusuri
  • 10linguri zahar
  • 1lingura apa rece
  • 4linguri lapte
  • 400gr unt(cat mai gras 80 la suta grasime)
  • biscuiti simpli
  • 100ml cafea indulcita
  • 3linguri lichior cafea sau coniac,rom
  • GLAZURA:
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri ulei
  • 50gr unt
  • 50ml frisca lichida
  • DECOR:
  • cocos
  • ciocolata rasa

Mod de preparare reteta Prajitura cremoasa

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Pregatim foile,pe rand:mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat,iar la final cocosul amestecat cu faina cernuta in prealabil.Tapetam o tava de 25/35cm cu hartie de copt in care punem compozitia si dam la cuptorul preincalzit,cateva minute(cam 10),verificam cu scobitoarea.Procedam la fel si cu cea de a doua foaie.
Crema:
mixam galbenusurile cu zaharul cateva clipe,adaugam apa rece si mixam in continuare pana se albeste comopzitia si isi dubleaza volumul.Adaugam laptele si punem pe un vas la aburi,amestecand continuu cam 10minute,pana se ingroasa crema.Lasam sa se raceasca.
Untul moale il mixam spuma si adaugam treptat,cate o lingura in compozitia de galbenusuri,mixand conitinuu.Aceasta crema o vom imparti in 3.
Topim ciocolata cu untul,frisca si la sfarsit adaugam uleiul si omogenizam bine.
Cafeaua o amestecam cu lichiorul sau ce avem.

Asamblam prajitura:o foaie de cocos,1/3crema,apoi biscuitii trecuti prin cafea,ciocolata topita.Dam la rece sa se intareasca si raceasca glazura,apoi intindem inca 1/3 crema,foaia de cocos in in final ultima parte de crema.Decoram cu cocos si ciocolata rasa,Dam la rece cateva ore.





















vineri, 16 mai 2014

CHEC CU CAPSUNI

Ingrediente

  • 6oua
  • 150gr zahar
  • 150gr unt
  • 280gr iaurt natural
  • 200ml iaurt de baut natural
  • 6linguri zahar
  • 400gr faina
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • 1lingura apa
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 200gr capsuni+1lingura zahar pudra
  • zahar pudra pentru ornat
  • Mod de preparare reteta Chec cu capsuni

    Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul cateva clipe,apoi adaugam o lingura de apa rece si mixam pana isi dubleaza volumul,apoi adaugam untul topit si lasat putin sav se racoreasca.Adaugam putin iaurt,apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt si din nou iaurt si faina alternativ.Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie.Capsunile taiate marunt  si acoperite cu zaharul pudra inainte de a incepe sa pregatim checul le incorporam jumatate din ele in aluat si amestecam usor.
    Punem hartie de copt intr-o forma de chec si turnam aluatul iar deasupra punem restul de capsuni.Dam la cuptor pana se coace checul(facem testul cu scobitoarea.
    Lasam sa se raceasca,apoi pudram cu zahar.





marți, 13 mai 2014

PANDISPAN CU CAPSUNI


Ingrediente

  • 600gr capsuni+2linguri zahar pudra+1lingura gris
  • 12oua
  • 6linguri zahar alb
  • 6linguri zahar brun
  • 1plic zahar vanilat
  • 1praf de sare
  • 1plic praf de copt
  • 12linguri faina
  • 1lingurita esenta vanilie
  • 3linguri ulei
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare reteta Pandispan cu capsuni

Capsunile le curatam de codite,le spalam,le taiem bucati mai mici si le punem la scurs intr-o sita,acoperite cu zaharul pudra.
Cernem faina cu praful de copt.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul alb si cel brun(daca nu aveti brun,puneti alb,dar blatul nu va capata acea culoare aurie pe care o da zaharul brun)Batem bine dupa fiecare lingura de zahar.Adaugam treptat galbenusurile,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Incorporam si faina,amestecand usor de jos in sus.Adaugam si jumatate din capsuni si amestecam usor.Punem si uleiul si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam in ea compozitia.Restul de capsuni le presaram cu gris si le asezam peste blat.Dam la cuptorul preincalzit aprox 25minute,facem testul cu scobitoarea.Dupa ce oprim focul mai lasam cateva minute pandispanul in cuptor cu usa intredeschisa,ca sa nu se lase cand il scoatem brusc la alta temperaturaPudram dupa ce s-a racit.














luni, 5 mai 2014

PRAJITURA CU CAPSUNI

INGREDIENTE:
BLATURI:
5oua x2
3linguri zahar brun(daca nu aveti,puneti alb)X2
2linguri zahar alb X2
4linguri faina X2
3linguri cacao neagra X2
1lingura ulei X2
1praf de sare X2
1plic zahar vanilat X2
1plic praf de copt X2

CREMA:
300gr capsuni ++1lingura zahar pudra
600gr crema mascarpone+cateva linguri lapte+3linguri zahar pudra+50ml frisca

200 ml frisca lichida +3linguri zahar pudra+1plic intaritor de frisca

JELEU:
300gr capsuni
3linguri zahar pudra
1lingura zahar
2plicuri gelatina rosie
150ml apa

GLAZURA:
200ciocolata neagra
100gr unt
100ml frisca lichida
50ml lichior de oua(sau ce aveti)

MOD DE PREPARARE:
Taiem cele 300gr de capsuni bucati mai mici,presaram deasupra o lingura de zahar pudra si le punem la scurs intr-o sita.Zeama ce se lasa de la ele o folosim la insiropat blatul de jos al prajiturii.
Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt.
Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt ,uleiul si amestecam incet .
Tapetam o tava mare cu hartie de copt in care turnam aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit cam 10-12 minute (testam cu scobitoarea blatul).
Scoatem si lasam sa se raceasca.La fel procedeam si cu al doilea blat.Eu am folosit tava mare de la delimano.
Pregatim crema:crema mascarpone o amestecam cu cateva linguri de lapte(crema mea a fost de 80 la suta grasime si a fost foarte groasa).Punem atata lapte cat sa o putem mixa,apoi adaugam si 50ml  frisca lichida si zaharul si mixam cateva clipe,nu prea mult caci stricam crema mascarpone.
Separat,mixam frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca,apoi incorporam in crema de mascarpone si mixam cateva clipe.Adaugam capsunile taiate si amestecam usor cu o lingura.
Punem primul blat pe o tava,deasupra punem crema cu fructe si nivelam..
Pregatim jeleul:cele 300gr capsuni le taiem bucati mai mici si le punem in robotul de bucatarie cu zaharul pudra.
Gelatina o topim in 3linguri de apa si o lasam 10minute la inmuiat,apoi adaugam o lingura de zahar si 150ml apa si punem pe foc amestecand mereu pana da primul clocot si oprim focul(nu lasam sa inceapa sa fiarba.Punem amestecul peste capsunile macinate si amestecam bine si folosim imediat amestecul.,il punem peste crema,apoi asezam al doilea blat si presam usor.
Topim ciocolata cu untul ,frisca si lichiorul,lasam putin sa se racoreasca si turnam peste blat,niveland cu un cutit.Dam la rece cateva ore.
Eu am taiat intai prajitura (dupa ce a stat la rece de cu seara)si apoi am pus glazura.Ornam dupa gust.