BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

miercuri, 27 august 2014

BRIOSE CU CIOCOLATA SI MASCARPONE

INGREDIENTE:
300gr faina
1lingurita praf de copt
1 1/2 lingura cacao
75gr zahar brun
125gr ciocolata alba
159gr fulgi de ciocolata
1ou,
150gr smantana
75ml lapte
3linguri ulei
250gr mascarpone
4linguri lapte
2linguri zahar pudra
frisca pentru ornat
MOD DE PREPARARE:

Preincalziti cuptorul la 180grade.
Amestecam faina,praful de copt,cacaoa si zaharul.Taiem ciocolata alba bucati cat mai mici si o adaugam in compozitia de mai sus impreuna cu fulgii de ciocolata(daca nu aveti pelete de ciocolata inlocuiti cu ciocolata amaruie taiata marunt).
Batem oul cateva minute si adaugam smantana,laptele si uleiul.Adaugam compozitia de faina si amestecam energic pana se omogenizeaza bine compozitia.
Ungem o forma de briose sau folosim forme de hartie si punem compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se coc.Eu le-am facut in forme mari si a durat mai mult coptul.Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forme cateva minute.Le scoatem din forme si dupa ce s-au racit bine le taiem in doua.
Mixam crema mascarpone cu lapte si zahar cateva clipe(nu mult ca stricam compozitia)
Umplem briosele cu crema.Ornam dupa gust cu frisca.









miercuri, 6 august 2014

BRIOSE PARTY

A
Am pregatit briosele de ziua nepotului meu...pozele sunt facute pe fuga,nu am avut timp sa le aranjez frumos ))
INGREDIENTE:pentru 12briose
250gr faina
2 1/2 lingurite praf de copt
1/2lingurita bicarbonat
150gr bomboane smarties
1ou
60gr zahar
70ml ulei
200ml iaurt
 200ml frisca,intaritor de frisca si colorant pentru decor
unt pentru uns formele daca nu le puneti in hartie
Preincalzim cuptorul la 180grade.
Amestecam faina cu praful de copt,bicarbonat si 50gr bomboane.
Mixam oul,apoi il frecam cu zahar cateva minute,apoi adaugam uleiul si iaurtul.Adaugam compozitia de faina si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Umplem formele cu compozitia si mai adaugam cateva bomboane deasupra.Dam la cuptor pe raftul din mijloc si lasam cam 20-25minute(verificam cu scobitoarea).Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu intaritorul de frisca si adaugam colorantul.Ornam dupa gust si punem restul de bomboane care ne-au ramas.