BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

marți, 18 noiembrie 2014

TORT DELICIOS


 

INGREDIENTE:
  • BLAT:
  • 8oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • CREMA 1 :
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de ciocolata si portocale (sau simplu,de portocale)
  • 150 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca (optional)
  • CREMA 2:
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de vanilie
  • 250 ml crema mascarpone + 5linguri lapte
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor de frisca (optional)
  • ORNARE:
  • 1 plic CREME OLE DR OETKER cu gust de ciocolata
  • 150 ml lapte
  • frisca
  • 1 borcan de compot piersici pentru umplutura
  •  
  •  
  •  

  • Mod de preparare reteta Tort delicios

    Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura.Adaugam treptat si galbenusurile.Punem zaharul vanilat si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor de jos in sus.
    Tapetam o forma de copt si turnam aluatul.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se coace blatul.Lasam cateva minute in cuptor dupa ce am oprit focul,ca blatul sa nu se lase.Lasam sa se raceasca.Taiem blatul in 3.
    Piersicile le punem la scurs intr-o sita,din timp.Le taiem cubulete.
    Pregatim crema de cicolata:mixam laptele cu frisca,intaritorul de frisca si praful de ciocolata pana se intareste.
    Crema de vanilie :mixam cateva clipe crema mascarpone cu laptele doar cateva clipe,nu mai mult,sa nu se taie.Separat,mixam frisca cu 150ml lapte,intaritorul de frisca si praful de vanilie,pana se intareste,apoi adaugam crema mascarpone si mai mixam cateva clipe.Punem piersicile taiate cubulete si amestecam usor.
    Asamblam tortul:insiropam primul blat,punem crema de ciocolata,al doilea blat,insiropam ,punem crema de vaniliesi ultimul blat.Ornam dupa gust cu frisca .Eu am mai pregatit o crema de ciocolata Ole,simpla,nu cu porocale si am ornat, apoi deasupra am pus frisca.






joi, 13 noiembrie 2014

PRAJITURA KREM A LA KREM CU ANANAS


O
O prajitura care are un succes nemaipomenit indiferent in care varianta.Nesanatoasa )))) dar buuuuuuna...
INGREDIENTE:
BLAT:
7oua
7linguri zahar
1plic CREME OLE dr OETKER cacao
1praf de sare
CREMA:
1plic CREME OLE dr OETKER crema de vanilie
150ml lapte
300ml frisca lichida
1plic intaritor de frisca
1conserva compot ananas bucati
GLAZURA:
150gr ciocolata neagra
50gr unt
50gr frisca lichida
2linguri coniac sau lichior cafea sau ce avem
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se intaresc iar.Adaugam galbenusurile,apoi praful de la dr Oetker si omogenizam compozitia.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem aluatul in ea.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit ,pana se coace blatul.Scoatem si lasam sa se racasca blatul..
Punem laptele cu frisca  lichida,praful de vanilie si intaritorul de frisca si mixam pana se intareste,apoi punem bucatile de ananas si amestecam usor.Punem crema peste blat.
Pregatim glazura:Punem bucatile de ciocolata  cu frisca lichida si lasam sa se topeasca,apoi adaugam untul si coniacul si amestecam bine.Lasam putin glazura sa se racoreasca,apoi turnam peste crema si dam la frigider cateva ore.
Crema mea a fost galbena pentru ca am pus colorant alimentar.




miercuri, 12 noiembrie 2014

PULPE DE PUI IN BERE NEAGRA LA CUPTOR

INGREDIENTE:
pulpe de pui
condimente pentru pui
ulei
sare
piper
busuioc
chili
curry
boia dulce
1cutie bere neagra(e buna si cea blonda)
MOD DE PREPARARE:
Pregatim pulpele cu cateva ore inainte si le lasam la rece.
Spalam pulpele si le uscam.
Facem un amestec din toate condimentele si le amestecam cu ulei intr-un castron mai mare,apoi trecem pulpele prin amestec.
Punem pulpele intr-un vas termorezistent si turnam berea peste ele.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se rumenesc frumos.





marți, 4 noiembrie 2014

PASTE LA CUPTOR

INGREDIENTE:
400gr paste
400gr sunca presata sau salam victoria
1ardei gras rosu
350gr telemea rasa
200gr smantana
6oua
sare
piper
cateva bucatele de unt
100ml lapte
cascaval ras sau ameste de branza pentru pizza DELICII LA CUPTOR de la HOCHLAND
unt pentru uns tava
ulei
MOD DE PREPARARE:
Ardeiul il curatam de seminte,il spalam si il taiem marunt.Sunca presata sau salamul victoria le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei,adaugam ardeiul si salamul si lasam cateva minute,la foc mic,amestecand.
Punem pastele la fiert in apa cu sare,conform instructiunilor de pe pachet.Le scurgem de apa,le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam la scurs.
Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile,smantana,laptele,sare si piper dupa gust si amestecam usor.Incorporam treptat telemeaua,ardeiul si sunca si omogenizam compozitia.Adaugam in  final pastele bine scurse de apa.
Ungem o tava cu putin unt si turnam budinca in ea.Deasupra punem din loc in loc niste cubulete de unt,apoi presaram cascaval ras si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se rumeneste frumos budinca.Servim cald dar si rece este buna.