BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

vineri, 30 ianuarie 2015

SALAM DE BISCUITI CU NUTELLA SI RAHAT

INGREDIENTE:
  • 800gr biscuiti
  • 2linguri nutella(se poate si fara)
  • 200gr rahat bucati
  • 50gr stafide
  • 200ml lapte
  • 200gr unt
  • esenta rom
  • 200gr zahar
  • 150ml apa
  • 3linguri cacao
  • zahar pudra pentru ornat
  •  

    MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nutella si rahat:

    Rupem biscuitii bucati mai mici si o parte ii punem intr-un robot de bucatarie cateva clipe,sa nu se macine fin.Cealalta parte raman doar rupti bucati mai mici.Amestecam biscuitii,stafidele si cu rahatul.
    Intr-o craticioara punem apa cu zaharul si lasam pana incepe sa fiarba,apoi adaugam cacaoa,nutella,esenta de rom dupa gust si untul si lasam pe foc pana se topeste complet untul,amestecand continuu iar in final turnam treptat laptele.Lasam cateva minute sa se racoreasca,apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine pana compozitia este omogena.Punem compozitia pe folie de prospetime si rulam ca pe un salam.Dam la rece cateva ore,apoi scoatem din folie si taiem.Ornam cu zahar pudra daca dorim.Ies cam 3bucati de salam de biscuiti.Eu le-am pus in doua forme.











miercuri, 28 ianuarie 2015

SCOVERGI DULCI

INGREDIENTE

  • 750gr faina
  • 200ml smantana dulce
  • 150ml sana
  • 5oua
  • 200gr zahar
  • 1lingura esenta rom
  • 1lingura esenta vanilie
  • 500gr branza dulce
  • coaja rasa de la o lamaie mai mare
  • 1praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
  • crema de ciocolata sau smantana
  • faina pentru lucru

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi dulci:

Punem branza la scurs intr-o sita si apoi o stoarcem bine daca are apa mai multa.
Punem faina cernuta intr-un bol in care adugam ouale si praful de sare si amestecam,apoi adugam treptat sana si smantana dulce,zaharul,esentele si framantam bine.Punem si branza si coaja de lamaie si framantam aluatul.Lasam sa se odihneasca 30 minute,apoi intindem o foaie si decupam cu o forma rotunda scovergile pe care le punem in ulei incins la prajit,pana se rumenesc.Le scoatem pe un servetel si le servim calde(reci nu mai sunt bune),presarate cu zahar pudra,smantana sau crema de ciocolata.Sunt tare bune.




miercuri, 21 ianuarie 2015

Chec cu nutela si nuca


  • 6oua
  • 350gr zahar
  • 350gr faina
  • 200gr unt
  • 1plic praf de copt
  • 4linguri cacao
  • 8linguri lapte
  • 100gr ciocolata neagr2linguri nutella
  • 100gr nuci macinate grosier
  • un praf de sare
  • GLAZURA:
  • 80gr ciocolata
  • 100ml lapte
  • 3linguri nutela

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nutela si nuca:

Topim untul(la microunde).
Radem ciocolata.
Incalzim putin laptele in care punem cacaoa si amestecam bine,apoi adaugam untul topit si nutella si omogenizam bine.
Nuca o macinam grosier,nu marunt.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptata zaharul si mixam in continuare.Adaugam treptat si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Incorporam compozitia de lapte cu cacao si unt si amestecam usorAdaugam nuca si ciocolata,amstecand usor.Punem intr-o forma termorezistenta unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit,la foc mic.
Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand checul este copt.Lasam sa se raceasca si turnam deasupra glazura(topim ciocolata maruntita cu laptele si nutela.Servim cu o cana de lapte sau la cafea.








marți, 6 ianuarie 2015

PRAJITURA SNICKERS

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • GLAZURA CIOCOLATA ALBA:
  • 300 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml frisca lichida
  • CREMA CARAMEL:
  • 12 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr alun e(le prajim putin inainte)
  • GLAZURA NEAGRA:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida
 
  • MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers-5 ANI DE BUCATARAS.RO:

    Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adugam treptat zaharul si batem bine. Amestecam faina cu praful de copt si nuca macinata si adaugam treptat in albusurile batute, amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava taptata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca.
    Topim ciocolata alba cu frisca si uleiul si punem peste blat. Dam la frigider pana se intareste complet glazura.
    Pregatim crema de caramel: punem 8 linguri de zahar intr-o craticioara, la topit, pe foc mic, amestecand continuu. Adaugam treptat bucati de unt moale si amestecam mereu, pana se topeste tot untul.
    Intre timp,pregatim crema de galbenusuri: Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se albesc si le turnam peste caramel, amestecam bine, adaugam si alunele si mai lasam pe foc pana se ingroasa putin crema. O lasam la racit si o adaugam peste glazura alba COMPLET RECE si nivelam cu un cutit.
    Pregatim si glazura neagra la fel ca si glazura alba si turnam peste caramel. Lasam cateva ore la rece si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.