luni, 14 octombrie 2019

CHEC CU MORCOVI SI MERISOARE

INGREDIENTE
CANTITATEA ESTE PENTRU DOUA CHECURI
10oua
2morcovi mari rasi pe razatoarea mare
250gr iaurt cremos
200gr merisoare uscate
175 gr iaurt de fructe de padure
2linguri zahar pudra cu aroma de citrice dr Oetker
1fiola estenta vanilie
600gr faina
300gr zahar
150ml ulei
1praf de sare
1lingura cacao
zahar pudra pentru ornat
MOD DE PREPARARE
Punem la hidratat in apa fierbinte merisoarele.
Faina amestecata cu praf de copt o cernem.
Morcovii ii radem pe razatoarea mare.
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si zaharul pudra si batem bine.Adaugam treptat si galbenusurile,esenta de vanilie.Punem pe rand iaurtul si uleiul si mixam.Adaugam faina si amestecam usor de sus in jos cu o lingura de lemn sau o spatula.Adaugam morcovii rasi si merisoarele scurse de apa.
Punem intr-un castron vreo 4linguri de aluat si adaugam cacaoa,amestecam.
Tapetam doua forme de chec cu hartie de copt si impartim aluatul in cele doua forme.Deasupra punem in fiecare si aluatul cu cacao.Amestecam cu o furculita in aluat.Dam la cuptorul preincalzit,la 180grade circa 40-50minute.Facem testul cu scobitoarea dupa 40minute.Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca putin,apoi scoatem checurile din forme si le punem la racit pe un gratar.Pudram cu zahar pudra





Un comentariu: