luni, 6 octombrie 2014

PRAJITURA EUGENIA

Am vazut reteta undeva pe fb....eu am facut crema de vanilie si i-am adus cateva modificari..este atat de usor fr facut...si tare buna...
INGREDIENTE:
eugenii cu crema mai groasa (se gasesc la kilogram) depinde cat de mare este tava atatea bucati
1,5l lapte
100gr unt
8galbenusuri
3linguri apa rece
esenta vanilie
1plic zahar vanilat
8-9linguri zahar pudra
3linguri amidon alimentar(daca nu aveti,puneti faina)
4linguri faina
cateva linguri de lapte+ness instant sau cafea,esenta rom
500ml frisca lichida+zahar dupa gust+1plic intaritor frisca
ciocolata rasa
MODE DE PREPARARE:
Initial reteta esra facuta cu 2plicuri de budinca de vanilie,daca va este mai usor faceti cu budinca.Eu am preferat crema facuta in casa..
Pregatim crema :frecam galbenusurile cu zaharul pudra(sau zahar normal) cateva minute,apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul.Adaugam amidonul si faina si amidonul si omogenizam bine.
Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca dar sa nu fiarba.Punem peste galbenusurile frecate o cana din laptele cald si mixam putin,apoi turnam peste laptele ramas in cratita si lasam sa se ingroase crema.Daca nu avem cratita de ceramica,punem la bain-marie intr-o oala si procedam la fel.Cand s-a ingrosat crema,oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute,apoi punem untul si amestecam bine pana se topeste untul.
Pregatim putin lapte cald amestecat cu ness,cafea sau esenta de rom prin care trecem rapid eugeniile pe care le asezam in tava.Turnam deasupra crema de vanilie fierbinte si lasam sa se raceasca crema.
Mixam frisca cu zahar pudra si intaritor de frisca si punem peste crema de vanilie iar deasupra presaram ciocolata rasa.Dam la rece cateva ore.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu