Intr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(picuram din compozitie intr-un pahar cu apa si daca nu se mai imprastie compozitia,zaharul e topit).Se ia de pe foc,se adauga cacaoa(daca o folosim),,fisticul si stafidele lasate in esenta de rom cu 30minute inainte,untul lasat la temperatura camerei si taiat bucatele mici,esenta de rom si laptele praf adaugat treptat.Amestec energic si omogenizam bine compozitia.
Se tapeteaza o tava cu folie de prospetime in care se toarna compozitia si se da cateva ore la rece pana se intareste(a mea a fost deja tare in 30minute,am pus-o imediat in frigider).Se portioneaza dupa ce s-a intarit.
Cu fistic.........mmm.........delicioasa trebuie sa fie.
RăspundețiȘtergereMaria....a fost atat de buna ca aproape ca am mancat eu totul :))))
RăspundețiȘtergereSigur o voi incerca! E o alternativa mai buna la ciocolata din comert... Pup.
RăspundețiȘtergereoare daca pun 300 g zahar nu ar fi ceva problema?nu ne place foarte dulce..
RăspundețiȘtergereRaluca,nu cred ca ar fi o problema,eu chiar am pus mai mult zahar decat am scris si a fost putin mai dulce,dar buuuna....
RăspundețiȘtergereCe bine arata, super!!! si eu am in plan o ciocolata de casa pe weekend, sa vad ce-o sa iasa :P
RăspundețiȘtergereCe bine arata....Am facut numia cu cacao niciodata alba. Sigur o s-o fac si eu. Multumesc.
RăspundețiȘtergereeste un deliciu,si eu am in plan sa fac cu cacaoa si nu mai reusesc,dar cred ca fac zilele astea ca tare pofta imi este...sa vad cum iese cu fructoza,daca o iesi :((((
RăspundețiȘtergereCred ca reteta si foto. va apartin !!!
RăspundețiȘtergerehttp://ginucamuresan.wordpress.com/2013/06/22/reteta-ciocolata-alba-de-casa-cu-stafide-si-fistic/
Am patit-o si eu cu prajitura Greta Garbo!
http://ginucamuresan.wordpress.com/2013/07/03/reteta-de-belea-2013-xxl-prajitura-greta-garbo/
Ce nesimtiti !