duminică, 22 mai 2011
PRAJITURA CU FRISCA SI CAPSUNI
la multi ani! sotului meu,pe care il mai cheama si Constantin....la multi ani,tuturor Constantinilor si Elenelor....cu intarziere:))
Ingrediente
- PENTRU BLAT:
- 4oua,
- 4linguri de zahar,
- 4linguri faina,
- esenta de vanilie,
- un praf de sare
- PENTRU CREMA:
- 375(400)gr iaurt natural,
- 300ml frisca lichida,
- 1plic intaritor de frisca,
- 4linguri zahar pudra,
- esenta de vanilie dupa gust,
- 4linguri gem de capsuni,
- 1plic gelatina(+2linguri de zahar),
- PENTRU DECOR:
- 500gr capsuni,
- 1plic gelatina(+2linguri zahar)
- Timp de preparare: sub 60 min
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si in final incorporam faina.
Ungem o tava cu margarina si tapetam cu faina,in care turnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 20minute,aproximativ(depinde de cuptor).Scoatem si lasam sa se raceasca in tava.
Pregatim gelatina,dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu intaritorul de frisca,adaugam iaurtul,zaharul pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie si mixam bine.Adaugam si gelatina,racita bine si mai mixam putin.
Ungem blatul cu gemul de capsuni si deasupra punem crema si nivelam bine.Asezam capsunile taiate dupa preferinta,apoi turnam gelatina preparata cu putin inainte(sa fie inca calduta).Lasam la rece cateva ore inainte sa taiem.
Ungem o tava cu margarina si tapetam cu faina,in care turnam compozitia pentru blat.Dam la cuptorul preincalzit 20minute,aproximativ(depinde de cuptor).Scoatem si lasam sa se raceasca in tava.
Pregatim gelatina,dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu intaritorul de frisca,adaugam iaurtul,zaharul pudra si cateva picaturi de esenta de vanilie si mixam bine.Adaugam si gelatina,racita bine si mai mixam putin.
Ungem blatul cu gemul de capsuni si deasupra punem crema si nivelam bine.Asezam capsunile taiate dupa preferinta,apoi turnam gelatina preparata cu putin inainte(sa fie inca calduta).Lasam la rece cateva ore inainte sa taiem.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
arata foaaaaarte bine!
RăspundețiȘtergereAlina,multumesc
RăspundețiȘtergere