1ardei capia mic galben,Mod de preparare
Se curata cartofii,se spala si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.25minute,la foc potrivit.
Se curata conopida,se desparte in buchetele,se spala si se usuca bine si se prajeste pe ambele parti,in 2linguri de unt topit.Se scot pe o farfurie si se sareaza si se pipereaza.
Se scurg cartofii si se mixeaza cu 2linguri de unt si 100ml lapte.
Se unge un vas termorezistent cu unt,se tapeteaza cu faina si turnam cartofii piure in el,niveland bine,apoi punem deasupra conopida.Muschiul file il taiem fasii mai subtiri si il punem peste conopida.
Tocam marunt putin patrunjel.Ouale se bat cu smantana si 150ml lapte,la care se adauga patrunjelul tocat,piper,sare si nucsoara,dupa gust.Compozitia o turnam deasupra conopidei.
Taiam fasii ardeiul si il punem deasupra in vas.Presaram cascavalul ras si dam la cuptor 50minute.
Niciodata nu m-am dat in vant dupa sufleu, dar citind reteta ta parca m-ar cam tenta sa incerc si eu.
RăspundețiȘtergerema gandeam eu,ca tu ai trecut pe aici,Robert....daca iti place conopida,merita incercata reteta
RăspundețiȘtergereO bunatate ce ai gatit tu, Ela!
RăspundețiȘtergereTavi,multumesc
RăspundețiȘtergere