joi, 18 noiembrie 2010

DESERT ANIVERSAR

pt ca in 15septembriesarbatoream  3ani de cand m-am casatorit,am vrut sa fac ceva dulce...dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ a iesit altceva decat voiam....am vrut sa fac cornete umplute daca tot mi-am cumparat formele de la decorix,dar cuptorul meu mi-a distrus foietajul....asa ca am sfaramat cornetele si a iesit un desert racoros si bun.... 

Ingrediente

  • 500ml frisca lichida
  • 500gr fructe de padure congelate
  • rulouri pt ornat
  • 400gr foietaj
  • 3linguri zahar
  • cateva cupe de inghetata

Mod de preparare

Lasam la dezgetat foietajul si fructele de padure,la temperatura camerei.Acoperim fructele cu zaharul.Foietajul il despachetam si il punem la copt intr-o tava tapetata cu unt si faina si acoperita cu o hartie de copt.Lasam la cuptor 30minute,pana se rumeneste frumos.Scoatem foietajul si il lasam la racit.
Frisca o punem intr-un vas si o batem bine.Lasam putina frisca deoparte pt ornat.Lasam si din fructe cateva boabe,tot pt ornat.Turnam fructele peste frisca si amestecam bine.
Foietajul il sfaramam in maini intr-un vas.
Intr-un pahar mai lat si mai inalt punem un strat de foietaj sfaramat,apoi unul de inghetata ,spuma de frisca,si continuam pana sus cu straturi de foietaj si spuma.Deasupra ornam cu frisca si fructele ramasa si cu rulouri.
SE SERVESTE RECE

Tipsuri

  • 1scurgeti zeama ramasa de la fructe si insiropati putin foietajul sfaramat in vasul in care serviti

Reteta in imagini

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu