luni, 22 noiembrie 2010

SUFLEU DE CARTOFI CU PIEPT DE PUI


simplu,rapid si delicios.... 

Ingrediente

  • 1 piept de pui mai mare,
  • 1 kg cartofi,
  • 100 gr cascaval ras,
  • 100 gr telemea rasa,
  • 4 oua,
  • 4 linguri de unt,
  • 1/2 catel usturoi pisat,
  • condiment pt pui,
  • 2 linguri smantana,
  • 3 rosii cherry,
  • cateva felii de ardei gras,
  • sare,vegeta,
  • 1lingura pesmet
  • Portii: 6Portii: 6
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

Mod de preparare

Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare si vegeta 20minute,se scurg si se mixeaza.
Pieptul de pui se taie fasii si se condimenteaza cu condimentul de pui si se prajeste la foc iute pe ambele parti.
Pireul de cartofi se amesteca cu smantana,galbenusurile de ou,cascavalul,telemeaua si usturoiul pisat.
Separat se bat albusurile de ou cu un praf de sare si se incorporeaza incet in pireul de cartofi.
Se unge un vas termorezistent cu unt si se tapeteaza cu pesmet in care se rastoarna pireul.Deasupra se pun bucatile de carne,rosiile taiate in doua si fasiile de ardei.
Se da la cuptorul incalzit in prealabil si se lasa 35minute.Se serveste cald.

Reteta in imagini

  

2 comentarii:

  1. Ela, ce dieta tii tu cu bunatati de genul asta :)? Arata nemaipomenit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tavi,eu am mancat doar putina carne din mancarea asta,ca restul din ea are calorii multeeee....gatesc pt Cristi,ca el trebuie sa se ingrase :)))

    RăspundețiȘtergere