Ingrediente
2vinete mari, 1ardei gras rosu, 3ardei capia, 5linguri gris, 1bucata praz, 200gr kaizer, 3oua, 1rosie mare, 1legatura patrunjel, 200ge telemea, 1lingurita tarhon, 1fir cimbru uscat, 100gr ciuperci feliate, sare, piper, pesmet
- Portii: 5
- Timp de preparare: 120minute
Mod de preparare
Curatam vinetele,le taiem cubulete si le punem intr-o sita,la scurs,punand sare deasupra lor si lasam 30minute,apoi le trecem prin jet de apa rece.
Kaizerul il punem intr-un bol cu apa rece pt a mai iesi sarea din el.
Prazul il taiem marunt.
Ardeiul il curatam si il taiem cubulete.
Intr-o tigaie mai mare(wok) punem prazul,ardeiul la calit in putin ulei,cateva minute,apoi adaugam vinetele si ciupercile si mai lasam 15minute,amestecand din cand in cand.
Kaiserul il scurgem de apa si il stergem cu un servetel,il taiem cubulete si il punem la prajit in putin ulei 5minute.
Luam tigaia de legume de pe foc si adaugam kaizerul scurs de ulei,grisul,patrunjelul tocat si putin piper(nu punem sare pt ca kaizerul este destul de sarat) si tarhonul.
Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in legume.
Taiem rosia rondele.
Telemeaua o radem.
Ungem o forma de tarta cu unt si o tapetam cu pesmet si punem compozitia in ea.Dam la cuptorul preincalzit 30minute,apoi scoatem vasul si punem deasupra rosiile taiate rondele si presaram telemeaua rasa.Punem deasupra firul de cimbru si mai dam la cuptor 15minute pana se rumeneste putin branza.
Kaizerul il punem intr-un bol cu apa rece pt a mai iesi sarea din el.
Prazul il taiem marunt.
Ardeiul il curatam si il taiem cubulete.
Intr-o tigaie mai mare(wok) punem prazul,ardeiul la calit in putin ulei,cateva minute,apoi adaugam vinetele si ciupercile si mai lasam 15minute,amestecand din cand in cand.
Kaiserul il scurgem de apa si il stergem cu un servetel,il taiem cubulete si il punem la prajit in putin ulei 5minute.
Luam tigaia de legume de pe foc si adaugam kaizerul scurs de ulei,grisul,patrunjelul tocat si putin piper(nu punem sare pt ca kaizerul este destul de sarat) si tarhonul.
Batem ouale cu un praf de sare si le incorporam in legume.
Taiem rosia rondele.
Telemeaua o radem.
Ungem o forma de tarta cu unt si o tapetam cu pesmet si punem compozitia in ea.Dam la cuptorul preincalzit 30minute,apoi scoatem vasul si punem deasupra rosiile taiate rondele si presaram telemeaua rasa.Punem deasupra firul de cimbru si mai dam la cuptor 15minute pana se rumeneste putin branza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu