rapid si delicios
Ingrediente
- 6oua
- 150gr zahar+200gr+100gr
- 200gr unt+125gr
- 50ml ulei
- 100gr faina
- 1lingurita praf de copt
- 50gr cacao+20gr
- 1kg branza dulce
- 1lingura amidon
- cateva linguri zeama de compot
- 1esenta de vanilie sau de portocale
Mod de preparare
Separi albusurile oualelor de galbenusuri.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si 50gr cacao.Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga treptat 150gr zahar,apoi adaugi compozitia de oua si cea de faina si omogenizezi totul bine.
Se unge o tava cu unt sau margarina RAMA si se tapeteaza cu faina,apoi torni aluatul si dai la cuptorul preincalzit,la foc mic 30-40minute pana este copt blatul(verifici cu scobitoarea,care daca iese uscata inseamna ca blatul e copt).
Topesti untul intr-o craticioara apoi il bati cu 200gr zahar,pana se topeste zahaeul si se albeste compozitia,apoi adaugi branza dulce scursa bine,esenta de vanilie si dai la rece 30minute.
Lasi sa se raceasca cateva minute blatul,insiropezi cu compotul,apoi intinzi crema de branza peste el.
Pentru glazura,topesti 125gr de unt intr-o craticioara,adaugi 100gr zahar,20gr cacaoa si amidonul si amesteci bine,sa nu se faca cocoloase si se ingroasa putin.
Intinzi bine glazura peste branza si nivelezi bine,apoi dai la rece cateva ore inainte sa tai prajitura.
TAI PRAJITURA CU UN CUTIT TRECUT PRIN JET DE APA RECE
Se unge o tava cu unt sau margarina RAMA si se tapeteaza cu faina,apoi torni aluatul si dai la cuptorul preincalzit,la foc mic 30-40minute pana este copt blatul(verifici cu scobitoarea,care daca iese uscata inseamna ca blatul e copt).
Topesti untul intr-o craticioara apoi il bati cu 200gr zahar,pana se topeste zahaeul si se albeste compozitia,apoi adaugi branza dulce scursa bine,esenta de vanilie si dai la rece 30minute.
Lasi sa se raceasca cateva minute blatul,insiropezi cu compotul,apoi intinzi crema de branza peste el.
Pentru glazura,topesti 125gr de unt intr-o craticioara,adaugi 100gr zahar,20gr cacaoa si amidonul si amesteci bine,sa nu se faca cocoloase si se ingroasa putin.
Intinzi bine glazura peste branza si nivelezi bine,apoi dai la rece cateva ore inainte sa tai prajitura.
TAI PRAJITURA CU UN CUTIT TRECUT PRIN JET DE APA RECE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu