sâmbătă, 14 mai 2011
CIORBA CU CIUPERCI
cea mai buna ciorba....si daca spun eu...inseamna ca asa este...tinand cont ca eu nu mananc ciorbe....dar de acum inainte am sa mananc sigur :))
Ingrediente
- 500gr ciuperci proaspete,
- 3fire ceapa verde,
- 2ardei capia,
- 1felie telina,
- 1conserva rosiicubulete in bulion,
- 1lingurita verdeturi italiene,
- sare,
- piper,
- bors,
- 2maini de taitei lati,
- 1lingurita boia,
- leustean,
- patrunjel,
- 2morcovi
Mod de preparare
Taiem ceapa rondele,morcovul il curatam si il taiem cubulete,ardeiul la fel.Curatam ciupercile de piele si jumatate le tocam marunt iar cealalta jumatate le taiem felii.Telina o taiem marunt.
Calim ceapa in putin ulei si doua linguri de apa.Cand ceapa s-a inmuiat,adaugam morcovii,ardeiul,telina si ciupercile taiate marunt si lasam pe foc pana se inmoaie legumele,amestecand din cand in cand.Adaugam restul ciupercilor si acoperim totul cu apa,adaugam condimentele,saram si piperam dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic,cu capacul pus 20minute,dupa care adaugam boiaua,rosiile in bulion si teieteii si mai lasam sa fiarba inca 10minute,pana se inmoaie si teieteii.
Separat fierbem borsul cu care acrim ciorba.Adaugam la ciorba,presaram patrunjel si leustean tocat si punem capacul cateva minute.Servim cu smantana.
Calim ceapa in putin ulei si doua linguri de apa.Cand ceapa s-a inmuiat,adaugam morcovii,ardeiul,telina si ciupercile taiate marunt si lasam pe foc pana se inmoaie legumele,amestecand din cand in cand.Adaugam restul ciupercilor si acoperim totul cu apa,adaugam condimentele,saram si piperam dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic,cu capacul pus 20minute,dupa care adaugam boiaua,rosiile in bulion si teieteii si mai lasam sa fiarba inca 10minute,pana se inmoaie si teieteii.
Separat fierbem borsul cu care acrim ciorba.Adaugam la ciorba,presaram patrunjel si leustean tocat si punem capacul cateva minute.Servim cu smantana.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu