Ingrediente
- 1kg capsune
- 200gr zahar+5linguri+3linguri
- 2plicuri gelatina alba
- 5oua
- 5linguri ulei
- 5linguri lapte
- 5linguri faina
- 1plic praf de copt
- 2linguri amidon alimentar
- 200ml frisca lichida
- 1plic intaritor frisca
- 1plic zahar vanilat
- Portii: 0
- Timp de preparare: sub 120 minute
Mod de preparare reteta Tarta cu capsuni
Se spala capsunile,se curata coditele,se taie in doua si se acopera cu 200gr zahar si se lasa sa stea 1ora.
Se freaca galbenusurile cu 5linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptelefaina,praful de copt si amidonul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat,omogenizand bine.Se tapeteaza o forma de tort mai mare cu hartie de copt si se rastoarna compozitia si se da la cuptor 25minute pana se coace blatul.
Zeama rezultata de la capsuni se scurge si se completeaza cu 500ml apa din care se opresc cateva linguri pentru insiropat tarta.
Gelatina se amesteca cu 3linguri zahar apoi se toarna sucul de capsuni si se pune pe foc 1minute pana se incheaga.Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste capsuni.
Dupa ce s-a racit blatul,se desprinde hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se rastoarna capsunile peste blat si se lasa la rece cateva ore pana se intareste gelatina.
Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se orneaza tarta.
Se freaca galbenusurile cu 5linguri de zahar pana se albesc,se adauga treptat uleiul,laptelefaina,praful de copt si amidonul.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in aluat,omogenizand bine.Se tapeteaza o forma de tort mai mare cu hartie de copt si se rastoarna compozitia si se da la cuptor 25minute pana se coace blatul.
Zeama rezultata de la capsuni se scurge si se completeaza cu 500ml apa din care se opresc cateva linguri pentru insiropat tarta.
Gelatina se amesteca cu 3linguri zahar apoi se toarna sucul de capsuni si se pune pe foc 1minute pana se incheaga.Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste capsuni.
Dupa ce s-a racit blatul,se desprinde hartia de copt si se pune inapoi in forma.Se rastoarna capsunile peste blat si se lasa la rece cateva ore pana se intareste gelatina.
Se bate frisca cu zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se orneaza tarta.
Tipsuri
- 1eu nu am avut rabdare sa se intareasca gelatina si am inceput sa ornez cu frisca,asa ca se vede putin rosu sub frisca
- 2se poate servi cu inghetata de vanilie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu