pentru toti ciocolatosii....te topesti de placere...
Ingrediente
- 1kg ciocolata de menaj neagra,
- 150gr unt,
- 1cutie lapte condensat de 400gr(eu am folosit 4folii de lapte pt cafea),
- 300gr biscuiti digestivi sau populari ,
- 50gr biscuiti glazurati,
- 100gr stafide,
- 100gr nuca
- Timp de preparare: sub 30 min
Mod de preparare
Ungeti o forma de cozonac mai mica cu ulei de floarea soarelui si puneti in ea o folie de prospetime.Topiti ciocolata intr-o craticioara la bain-marie,adaugati untul si la sfarsit laptele condensat.Intre timp rupeti biscuitii bucatele mai mari,la fel si nuca,faceti-o mai marunta si impreuna cu stafidele amestecati-le intr-un vas mai mare.Amestecati cele doua compozitii foarte bine si rasturnati-le in forma de cozonac,niveland bine.Deasupra puneti biscuitii glazurati si tasati putin.Dati la rece cel putin 3ore.Rasturnati pe un platou si lasati 20minute la temperatura camerei.Ornati cu cacaoa,ciocolata topita si cu nuca
Tipsuri
- 1folositi biscuiti cat mai tari,eu am avut doar petit beure si s-au inmuiat prea tare,nu se vad asa bine in interior
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu