anul acesta am avut un cais plin de fructe,se rupeau crengile de la greutatea lor.....
Ingrediente
caise tari,sa nu fie foarte coapte
2linguri zahar pentru fiecare borcan de 720ml
conservant
- Timp de preparare: sub 60 min
Mod de preparare
Spalam bine caisele sub jet de apa rece,le scoatem samburii si le rupem in doua.Umplem pe jumatate borcanele(bine spalate,sterilizate) cu jumatati de caise.
Masuram cata apa intra intr-un borcan cu caisele in el si punem atata cantitate de apa la fiert,cu zaharul(2linguri pentru fiecare borcan).Lasam sa dea cateva clocote,amestecand putin,apoi adaugam putin conservant si oprim focul.
Turnam siropul peste caise si punem capacele.Punem la cald,intr-o patura,pana a doua zi,borcanele.
Masuram cata apa intra intr-un borcan cu caisele in el si punem atata cantitate de apa la fiert,cu zaharul(2linguri pentru fiecare borcan).Lasam sa dea cateva clocote,amestecand putin,apoi adaugam putin conservant si oprim focul.
Turnam siropul peste caise si punem capacele.Punem la cald,intr-o patura,pana a doua zi,borcanele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu