am
plecat de la prajitura krem a la krem,aveam de multa vreme in gand
prajitura,mai ales ca am facut candva un tort krem al akrem si mi-a
palcut la nebunie...a iesit un deliciu....pana sa o glazurez,a ramas
jumatate din ea )))
Ingrediente
BLAT::
7oua
7linguri zahar
4linguri nuca macinata
1plic CREME OLE cu gust de ciocolata de la Dr Oetker
1praf de sare
CREMA:
500ml frisca lichida
400ml lapte rece
1plic CREME OLE ciocolata
1plic CREME OLE vanilie
2plicuri intaritor de frisca
400gr lapte condensat pentru prajitur
400ml lapte
GLAZURA:
100 gr ciocolata menaj
50ml frisca lichida
Mod de preparare reteta Prajitura delicioasa
Separam galbenusurile de albusuri.Mixam bine albusurile pana devin foarte tari,apoi adaugam treptat galbenusurile,apoi praful de crema si in final punem nuca rasa si omogenizam bine compozitia.Tapatam cu hartie de copt o tava (sau ungem cu unt si presam faina)si turnam in ea compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 25minute,pana se coace blatul.Oprim focul si mai lasam cateva minute in cuptor cu usa deschisa,apoi scoatem si lasam la racit.Dam jos hartia de copt de pe fundul prajiturii.
Mixam 200ml lapte cu praful de crema de vanilie pana se intareste,adaugam 250ml frisca si un intaritor de frisca,apoi punem laptele condensat si mixam bine.Ungem cu crema blatul si dam la rece.
Preparam si cea de a doua crema,cu praful de ciocolata,in acelasi mod si punem peste crema de vanilie si nivelam bine.
Lasam la rece.
Intr-o craticioara punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca si lasam la topit.Putem pune si putin unt.
Turnam glazura peste prajitura si lasam sa se intareasca la rece.
Ela ce nebunie de prajitura ai pregatit. Delicioasa. Bravo!
RăspundețiȘtergereRocsi,multumesc de vizita
RăspundețiȘtergereSunt convinsa ca e mai mult decat delicioasa, la cat de bine arata si ce bine suna compozitia!
RăspundețiȘtergereO oo ce frumos arata , cred ca este foarte buna!
RăspundețiȘtergerefetelor,chiar a fost foarte buna
RăspundețiȘtergere