Ingrediente
400gr muschiulet de vitel
800gr cartofi
2morcovi
2fire praz mai mici
1ardei capia
verdeturi italiene
sare
piper
2rosii
150ml bulion
1lingura boia dulce
patrunjel
marar
Mod de preparare reteta Tocanita de cartofi cu carne de vitel
Taiem carnea bucati cat mai mici si o punem pe foc cu putin ulei(eu am facut mancarea la ceaun,ca nu l-am mai folosit demult).Lasam pe foc,amestecand din cand in cand vreo 10minute,maxim,apoi adaugam prazul taiat rondele,morcovii rondele si ardeiul curatat si taiat cubulete si mai lasam cateva minute la calit apoi acoperim cu apa,saram,piperam,punem putin amestec de verdeturi italiene si acoperim cu capac si lasam pe foc mai bine de o ora si jumatate sau mai putin,pana se inmoaie carnea,adaugand din cand in cand apa si amestecand.
Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete si ii adaugam peste carne si legume,punem si rosiile decojite si taiate marunt si mai lasam 10minute,amestecand din cand in cand,apoi adaugam boiaua,bulionul si mai lasam vreo 10minute la fiert pana sunt gata si cartofii.Oprim focul si presaram deasupra patrunjel si marar tocat,acoperim cu un capac si mai lasam cateva minute.
delicios ♥
RăspundețiȘtergereEmily,multumesc
RăspundețiȘtergereTare buna tre sa fie! Pupici
RăspundețiȘtergereCorina,a fost chiar buna...
RăspundețiȘtergereImi place si vasul dar si ce este in el.
RăspundețiȘtergereMaria,vasul roman...stim noi ce stim :))) l-ai mai folosit?
RăspundețiȘtergere