este foarte buna atat calde cat si rece calda se poate servi chiar si cu paine si o salata de rosii rece se poate servi si cu iaurt este buna de luat si la serviciu
Ingrediente
- 600gr aluat foietaj
- 1borcan ciuperci
- 1piept de pui mai mic
- 2oua+1ou pt uns
- 100gr cascaval
- 100gr parmezan
- 200gr smantana
- sare,piper,vegeta
- 3linguri unt sau margarina
Mod de preparare
Aluatul de foietaj se scoate din congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.
Intr-o tigaie se pune untul si se topeste.Ciupercile se taie marunt,la fel si carnea se taie cubulete foarte mici si se toarna peste untul topit.Se lasa pe foc,amestecand din cand in cand,pana cand compozitia nu mai are zeama,apoi se lasa la racit.
Intre timp se bat ouale cu sare,piper si putina vegeta,dupa gust,se amesteca cu cascavalul,parmezanul si smantana.Compozitia se rastoarna peste cea de carne cu ciuperci si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o forma de tarta cu aluat de foietaj dezghetat(restul de foietaj se pastreaza) si se toarna peste al compozitia pregatita,niveland bine suprafata.Restul de foietaj ramas se taie fasii si se pune peste tarta.
Se bate un ou cu un praf de sare si se unge tarta pe deasupra.
Se da la cuptor 40 minute,pana se rumeneste frumos.
Se scoate si se lasa la racit cateva minute,apoi se poate taia
Intr-o tigaie se pune untul si se topeste.Ciupercile se taie marunt,la fel si carnea se taie cubulete foarte mici si se toarna peste untul topit.Se lasa pe foc,amestecand din cand in cand,pana cand compozitia nu mai are zeama,apoi se lasa la racit.
Intre timp se bat ouale cu sare,piper si putina vegeta,dupa gust,se amesteca cu cascavalul,parmezanul si smantana.Compozitia se rastoarna peste cea de carne cu ciuperci si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o forma de tarta cu aluat de foietaj dezghetat(restul de foietaj se pastreaza) si se toarna peste al compozitia pregatita,niveland bine suprafata.Restul de foietaj ramas se taie fasii si se pune peste tarta.
Se bate un ou cu un praf de sare si se unge tarta pe deasupra.
Se da la cuptor 40 minute,pana se rumeneste frumos.
Se scoate si se lasa la racit cateva minute,apoi se poate taia
Ce frumoasa si rumena mai este.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Maria,te pup...
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI!
RăspundețiȘtergereSa va bucurati unul de celalalt pana la adanci batraneti .Te pup si te imbratisez cu mult drag!
Maria,stiam eu ca vi si aici sa ma feliciti...te pup...
RăspundețiȘtergereEla superba tarta ai facut , pupici si scuze ca nu am intrat la timp cu felicitarile si aici ! Clipe fericite impreuna pana la adanci batranete iti doresc !
RăspundețiȘtergereSylvia,multumesc....te pup
RăspundețiȘtergere