luni, 23 august 2010

TARTA CU CIUPERCI SI CARNE DE PUI


este foarte buna atat calde cat si rece calda se poate servi chiar si cu paine si o salata de rosii rece se poate servi si cu iaurt este buna de luat si la serviciu 

Ingrediente

  • 600gr aluat foietaj
  • 1borcan ciuperci
  • 1piept de pui mai mic
  • 2oua+1ou pt uns
  • 100gr cascaval
  • 100gr parmezan
  • 200gr smantana
  • sare,piper,vegeta
  • 3linguri unt sau margarina

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se scoate din congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.
Intr-o tigaie se pune untul si se topeste.Ciupercile se taie marunt,la fel si carnea se taie cubulete foarte mici si se toarna peste untul topit.Se lasa pe foc,amestecand din cand in cand,pana cand compozitia nu mai are zeama,apoi se lasa la racit.
Intre timp se bat ouale cu sare,piper si putina vegeta,dupa gust,se amesteca cu cascavalul,parmezanul si smantana.Compozitia se rastoarna peste cea de carne cu ciuperci si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o forma de tarta cu aluat de foietaj dezghetat(restul de foietaj se pastreaza) si se toarna peste al compozitia pregatita,niveland bine suprafata.Restul de foietaj ramas se taie fasii si se pune peste tarta.
Se bate un ou cu un praf de sare si se unge tarta pe deasupra.
Se da la cuptor 40 minute,pana se rumeneste frumos.
Se scoate si se lasa la racit cateva minute,apoi se poate taia

Reteta in imagini