luni, 9 august 2010

VINETE UMPLUTE

Ingrediente

  • 4vinete mari
  • 400gr carne tocata amestec
  • 1borcan ciuperci
  • 1ardei mic capia
  • 2rosii
  • 150ml suc de rosii
  • 1pumn de paste fundite(sau altceva)
  • 3cepe verzi(sau o ceapa alba)
  • 150gr cascaval
  •  


  • oergano,busuioc,nucsoara
  • 1morcov
  • piper,sare

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobesc putin.
Ceapa se curata daca e alba,daca nu cea verde se taie rondele,la fel si morcovul,ardeiul si rosiile se decojesc.
Miezul de la vinete si legumele taiate bucati mai mici se pun in robot si se toaca.Tocam si ciupercile.
Intr-o craticioara punem pe foc,ulei si legumele tocate si lasam putin,apoi adaugam ciupercile si carnea tocata,
spre sfasit,dupa 15minute,se adauga sare,piper,busuioc,oregano,sucul de rosii si un praf de nucsoara(dupa gust).
Cu compozitia pregatita se umplu vinetele scobite si se pun intr-o tava si se dau la cuptor 40minute.
Intre timp se pune apa la fiert cu sare si se rastoarna pastele,se fierb dupa instructiunile de pe punga,iar cand sunt gata,se scurg si se dau printr-un jet de apa rece.
Se scot vinetele dupa 40minute si se pun peste ele pastele,cascavalul ras si parmezan si se mai da la cuptor inca 10-15minute.