vineri, 6 ianuarie 2012

GALUSTE CU PRUNE


Ingrediente

700gr cartofi
140gr faina
1/2lingurita zahar
zahar pudra
scortisoara
1kg prune
pesmet
putin unt
1lingurita ulei
Mod de preparare reteta Galuste cu prune

Spalam prunele,se scot samburii si le punem la scurs.

Fierbem cartofii in apa cu sare,ii curatam si ii mixam ca pentru piure.Adaugam faina,uleiul,1/2lingurita zahar,un praf de sare si framantam un aluat nu foarte tare.

Imbracam fiecare pruna in cate o bucata de aluat,rotunjim si punem in apa clocotita,la foc mic si lasam sa se ridice la suprafata dupa care mai lasam putin sa fiarba,5-10minute.Scoatem galustele cu o spumiera si le punem la scurs intr-o sita.

Calim pesmetul in putin unt,adaugam scortisoara si zahar pudra dupa gust si dam galustele prin aceasta compoziti