duminică, 29 ianuarie 2012

PULPE DE PUI CU CLEMENTINE IN SOS DE PORTOCALE

Cu aceasta reteta raspund la PROVOCAREA LUNII IANUARIE gazduita de Adina(Mitinita) DULCE ROMANIE



Ingrediente


  • 12pulpe de pui inferioare
  • 250ml suc de portocale
  • 1lingura miere
  • sare
  • piper
  • condiment pentru pui
  • 2clementine
  • 1fir de praz mai mare
  • usturoi(2-3catei)
    • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

    Mod de preparare reteta PULPE DE PUI CU CLEMENTINE IN SOS DE PORTOCALE

    Incalzim intr-o craticioara 250ml suc de portocale,in care topim o lingura de miere si adaugam condimentul de pui,sare si piper dupa gust.
    Punem pulpele intr-un vas termorezistent si rasturnam sosul peste ele.
    Spalam cu apa fierbinte clementinele, le taiem felii si le punem in tava.
    Taiem rondele prazul si il adaugam in tava.
    Usturoiul il curatam si il tocam marunt si il punem deasupra.
    Dam la cuptor(eu mi-am cumparat un cuptor electric si le-am pus in el,45minute la 230grade...au iesit nemaipomenit de moi).Lasam pana se rumenesc frumos pulpele.Servim cu piure de cartofi si salata.