ngrediente
- 500gr ciuperci proaspete
- 2fire praz mai mici
- 1morcov
- sare
- piper
- 2linguri smantana
- 2linguri pasta de rosii
- 2linguri cascaval
- 1lingura smantana
- patrunjel
- malai
- apa
- sare
- telemea
Mod de preparare reteta Tocanita de ciuperci cu mamaliga
Taiem rondele prazul,ciupercile le taiem fasii iar morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.
Punem prazul si morcovul la calit in putin ulei,apoi adaugam ciupercile,sare si piper dupa gust si lasam la foc mic cateva minute,amestecand din cand in cand.Adaugam apa cat sa acopere totul si mai lasam pe foc pana se inmoaie ciupercile.
Amestecam faina cu pasta de rosii si smantana si punem peste ciuperci,mai condimentam daca trebuie si mai lasam cateva minute.Oprim focul si adaugam cascavalul ras,amestecand bine.Presaram deasupra patrunjel
Preparam mamaliga dintr-un litru de apa,sare si vreo 250gr malai.
Servim ciupercile cu mamaliga si telemea rasa.
Punem prazul si morcovul la calit in putin ulei,apoi adaugam ciupercile,sare si piper dupa gust si lasam la foc mic cateva minute,amestecand din cand in cand.Adaugam apa cat sa acopere totul si mai lasam pe foc pana se inmoaie ciupercile.
Amestecam faina cu pasta de rosii si smantana si punem peste ciuperci,mai condimentam daca trebuie si mai lasam cateva minute.Oprim focul si adaugam cascavalul ras,amestecand bine.Presaram deasupra patrunjel
Preparam mamaliga dintr-un litru de apa,sare si vreo 250gr malai.
Servim ciupercile cu mamaliga si telemea rasa.
O bunatate,ciupercile le-as manca si in prajituri.O seara buna.
RăspundețiȘtergerevad ca este epidemie la ciuperci :))) si mie imi plac tare mult
RăspundețiȘtergere