vineri, 2 septembrie 2011

PULPE DE PUI CU LEGUME LA CUPTOR

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui intregi,cu spate
  • 1 dovlecel
  • 2 vinete mici
  • 2 ardei grasi(galbeni,verzi)
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 4 felii lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 6 rosii mici
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 500 ml supa de pui strecurata
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • rozmarin proaspat(optional)

Mod de preparare reteta Pulpe de pui cu legume la cuptor

Curatam vinetele si dovlecelul,saram si punem la scurs intr-o sita.
Taiam fiecare pulpa in doua,uscam cu un prosop de hartie si punem intr-un vas termorezistent.
Preparam o marinata din uleiul de masline,sare,piper dupa gust,cimbrul si usturoiul tocat si ungem pulpele cu aceasta compozitie.Acoperim cu un capac si dam la cuptor 40minute.
Intre timp taiem ceapa verde rondele,curatam ardeiul si il taiem fasii,curatam de coaja rosiile si le taiem in doua.
Trecem feliile de dovlecel si de vinete printr-un jet de apa si le lasam sa se scurga de apa.
Scoatem vasul din cuptor si punem printre pulpe feliile de vinete,dovlecel,ardei,ceapa si rosiile,turnam desupra supa,presaram patrunjel si dam din nou la cuptor inca vreo ora,pana pulpele se rumenesc frumos.Putem garnisi cu cateva frunzulite de rozmarin proaspat.(eu am pus putin rozmarin praf)