luni, 9 august 2010

SUPA CU PERISOARE


Ingrediente

  • 3cartofi
  • 2morcovi
  • 1ceapa
  • 2linguri de ulei
  • 250gr piept de pui
  • 1ou
  • 1lingura de orez
  • sare,.piper,vegeta
  • patrunjel

Mod de preparare

Se curata legumele,se taie bucati mici,in afara de ceapa,care se lasa intreaga.Legumele se pun la fiert intr-o oala cu apa si cele doua linguri de ulei,iar cand apa incepe sa clocoteasca se pune sare,piper si vegeta(eu am pus si doua cuburi de vegeta de pui cu gust de leustean).Se pune un capac si se lasa sa fiarba la foc mic,pana se inmoaie legumele.
Se strecoara supa,separat pastrand intr-un vas legumele scoase din supa,fara ceapa,care se arunca.
Se pune din nou supa la fiert.
Se toaca pieptul de pui,se adauga orezul,oul,sare si piper dupa gust si se omogenizeaza bine compozitia.Cu mainile umede se formeaza perisoarele si se pun in supa care fierbe.
Se lasa la foc mic inca 15-20minute,pana se fierb si perisoarele.
Se adauga in supa si legumele pastrate la cald si se presara patrunjelul tocat marunt

Reteta in imagini