sâmbătă, 31 iulie 2010

TORT DIPLOMAT























.. 

Ingrediente

  • 1cutie dr,oetker TORT DIPLOMAT
  • 2oua
  • 1l lapte rece
  • 1piersica
  • 20gr coaja de portocale confiate
  • 1conserva compot ananas
  • 1conserva compot mandarine
  • 3kiwi
  • 200gr frisca hulala
  • 1intaritor de frisca
  • 17piscoturi
  • Portii: 16
  •   Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Se taie cubulete fructele si se pun la scurs cele din compot,intr-o sita.
Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200ml suc din compotul de ananas si mandarine si se lasa la inmuiat 10minute,impreuna cu coaja de portocale confiate.
Se pregateste un vas mai mare in care se pune apa sa fiarba.Separat se bat doua oua care se pun in vasul cu sarlota care a stat la inmuiat,apoi vasul se pune in cratita de pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana se ingroasa compozitia si devine un sos,amestecand continuu sa nu se prinda.Se lasa sarlota la racit.
Intr-un vas se pune laptele rece,se adauga praful de frisca si se bate cu mixerul,la inceput incet,apoi tare pana se intareste frisca.
Intr-o forma de tort cu fund detasabil de 28cm se pun piscoturile pe fundul formei si se stropesc cu sucul din compot ramas.
Se incorporeaza sarlota in frisca batuta,dupa ce s-a racit sarlota,apoi se adauga fructele si se omogenizeaza cu grija.
Se rastoarna compozitia in forma de tort si se da la frigider cateva ore.
Frisca lichida se bate cu intaritorul de frisca si se orneaza tortul dupa ce ati scos inelul de la forma de tort

Reteta in imagini