luni, 9 august 2010

TARTA CU BRANZA DULCE,FANTA SI ALMETTE




Ingrediente

  • pentru blat:
  • 6oua
  • 6linguri de zahar
  • 100ml ulei
  • 4linguri faina
  • 1praf de copt
  • 2linguri cacaoa
  • 1lingura amidon alimentar
  • pt crema:
  • 150gr margarina RAMA
  • 100gr zahar pudra
  • 200gr branza dulce
  • 2 cutii crema de branza cu smantana almette
  • coaja de la o portocala,chiar doua
  • 1plic zahar vanilat
  • pt glazura:
  • 700ml suc Fanta
  • 2plicuri budinca de vanilie
  • 3linguri zahar
  • 2linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Separi galbenusurile de albusuri si le pui in doua boluri separate.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,apoi adaugi treptat praful de copt,cacaoa,faina si uleiul,incorporand bine ingredientele.
Separat bati albusurile cu un praf de sare,apoi le rastorni in compozitia pregatita inainte.
Ungi o forma de tort cu diam de 26cm cu margarina RAMA si o tapetezi cu faina in care rastorni compozitia si dai la cuptor 30-40minute.
Intre timp,amesteci branza dulce cu almette si margarina RAMA moale(lasata la temperatura camerei),adaugi zaharul si zaharul vanilat,coaja de la portocala,omogenizezi bine.
Lasi blatul sa se raceasca,apoi rastorni crema de branza deasupra.
Intr-o craticioara pui sucul pe foc si cand incepe sa fiarba adaugi zaharul si budinca,apoi amidonul si lasi pe foc,amestecand continuu,pana se ingroasa compozitia.Lasi sa se raceasca glazura,apoi torni peste crema de branza.
Lasi la rece cateva ore.

Reteta in imagini