din ciclul mancare rapida :)))))
Ingrediente
- 2cepe verzi,
- 1punga legume congelate pentru ciorba de perisoare(Casa Taraneasca),
- 4linguri paste cus-cus,2cartofi,
- 700ml suc de rosii,
- sare,piper,
- 1cub vegeta pui cu leustean,
- 700gr carne tocata amestec,
- 20gr orez
- 1legatura patrunjel,
- 1ou
- 500ml bors sau zeama de lamaie
- 1legatura leustean
Mod de preparare
Taiem ceapa verde rondele si o punem intr-o oala cu putin ulei,lasam pe foc 2-3minute,apoi adaugam apa si lasam sa dea in clocot,apoi punem legumele congelate si cartofii curatati si taiati cubulete,sare,piper si cubul de vegeta..Dupa ce a dat cateva clocote,se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit 15minute.
Separat,intr-un castron,se pun carnea tocata,orezul,oul si verdeata(mararul si patrunjelul)tocata marunt.Daca carnea nu este suficient de condimentata se mai pun sare si piper.Se framanta bine compozitia din care cu mainile umede se fac perisoarele.Se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei.Dupa ce au dat de cateva ori in clocot,se scot cu spumiera si se pun in ciorba de legume.Se mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba vreo 20minute,se sareaza si se pipereaza dupa gust,se adauga sare si piper daca mai trebuie,borsul sau zeama de lamaie.
Se serveste ornat cu leusteanul tocat marunt si smantana
Separat,intr-un castron,se pun carnea tocata,orezul,oul si verdeata(mararul si patrunjelul)tocata marunt.Daca carnea nu este suficient de condimentata se mai pun sare si piper.Se framanta bine compozitia din care cu mainile umede se fac perisoarele.Se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei.Dupa ce au dat de cateva ori in clocot,se scot cu spumiera si se pun in ciorba de legume.Se mai lasa sa fiarba cateva minute si apoi se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba vreo 20minute,se sareaza si se pipereaza dupa gust,se adauga sare si piper daca mai trebuie,borsul sau zeama de lamaie.
Se serveste ornat cu leusteanul tocat marunt si smantana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu