reteta am vazut-o la Criss,era prajitura,mi-a placut foarte mult si am trecut la treaba,cu mici modificari.Azi se implineste un an de cand pun retete pe bucataras.ro
Ingrediente
- BLAT:
- 6oua,
- 2linguri apa,
- 2linguri ulei,
- 8linguri faina,
- 8linguri zahar,
- 1praf de copt,
- 3linguri cacaoa
- CREMA:400ml frisca,200ml lapte condensat,
- 1lingura varf cu miere,
- 2plicuri gelatina de 8gr,
- 100ml lapte,
- 1zahar vanilat,
- 1plic intaritor de frisca,
- GLAZURA:
- 200gr ciocolata menaj neagra,
- 100ml frisca lichida,
- 1lingura lichior(eu am pus de visine),50gr unt
- DECOR:
- frisca
Mod de preparare
Se separa albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam bine pana se albesc,galbenusurile cu apa,zaharul si uleiul.Peste ele punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam si pe ele la galbenusuri.
Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt si turnam compozitia de blat si dam la cuptor 35minute la foc mic.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema:Gelatina o amestecam cu 50ml lapte si lasam cateva minute.Adaugam inca 50ml lapte,laptele condensat si mierea si punem pe foc pana incepe sa fiarba.Oprim si lasam sa se raceasca bine.Batem frisca cu un plic de intaritor de frisca si zaharul vanilat si amestecam cu compozitia pregatita inainte.
Taiem blatul in doua si la mijloc punem crema.
Pregatim glazura pe care o turnam deasupra:Punem intr-o craticioara frisca lichida,adaugam untul si lasam sa se topesca apoi punem ciocolata si lichiorul.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam deasupra tortului,de la mijloc.Lasam sa se raceasca apoi ornam dupa preferinte cu frisca.
Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt si turnam compozitia de blat si dam la cuptor 35minute la foc mic.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema:Gelatina o amestecam cu 50ml lapte si lasam cateva minute.Adaugam inca 50ml lapte,laptele condensat si mierea si punem pe foc pana incepe sa fiarba.Oprim si lasam sa se raceasca bine.Batem frisca cu un plic de intaritor de frisca si zaharul vanilat si amestecam cu compozitia pregatita inainte.
Taiem blatul in doua si la mijloc punem crema.
Pregatim glazura pe care o turnam deasupra:Punem intr-o craticioara frisca lichida,adaugam untul si lasam sa se topesca apoi punem ciocolata si lichiorul.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam deasupra tortului,de la mijloc.Lasam sa se raceasca apoi ornam dupa preferinte cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu