am gasit reteta in ,,Click pofta buna'',am adaptat-o putin.este de efect pe masa si foarte bun
Ingrediente
- 300 gr paine neagra,
- 100 gr unt,
- 1legatura ceapa verde,
- 100 gr rosii cherry,
- 70 gr rondele de masline verzi,
- 6-gr masline rondele negre,
- 150 gr sunca presata,
- 100 gr salam uscat,
- 600 gr branza dulce,
- 200 gr perle de branza,
- 30 gr parmezan,
- 5 plicuri gelatina,
- 200 ml lapte,
- verdeturi italiene,
- 200 gr smantana,
- 1plic intaritor de frisca,
- 1/2 ardei gras rosu,
- 1/2 ardei gras galben,
- 3 linguri maioneza,
- 200 gr castraveciori murati,
- sare,
- piper,
- patrunjel
- Timp de preparare: peste 120minute
de preparare
Intr-o tava de tort de 27cm punem o hartie de copt.Faramitam 2/3 din paine si o punem in tava si coacem in cuptor circa 10minute,amestecand din cand in cand.Faramitam si restul de paine si o amestecam cu untul lasat la temperatura camerei in prealabil si adaugam peste painea din tava si nivelam bine,apoi dam la rece 45minute.
Inmuiem gelatina in 100ml lapte 5minute,apoi adaugam inca 100ml lapte si topim pe foc gelatina 1minut,nu lasam sa fiarba.Lasam sa se raceasca.
Taiem rondele ceapa verde,castravetii la fel,salamul si sunca le taiem cuburi,ardeiul gras il taiem tot cubulete.Rosiile le taiem in patru.Pastram castraveti si rondele de masline pt ornat.
Batem branza de vaci cu perlele de branza pana se omogenizeaza bine.Adaugam toate ingredientele pregatite,maslinele,sare,piper,verdeturi italiene dupa gust,putin patrunjel tocat si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de paine din forma,netezim bine si lasam la frigider minim 4ore.
Smantana o batem cu intaritorul de frisca,adaugam maioneza,sare si piper dupa gust.Ornam tortul dupa gust cu smantana,castraveti,ardei,masline si presaram patrunjel tocat.
Inmuiem gelatina in 100ml lapte 5minute,apoi adaugam inca 100ml lapte si topim pe foc gelatina 1minut,nu lasam sa fiarba.Lasam sa se raceasca.
Taiem rondele ceapa verde,castravetii la fel,salamul si sunca le taiem cuburi,ardeiul gras il taiem tot cubulete.Rosiile le taiem in patru.Pastram castraveti si rondele de masline pt ornat.
Batem branza de vaci cu perlele de branza pana se omogenizeaza bine.Adaugam toate ingredientele pregatite,maslinele,sare,piper,verdeturi italiene dupa gust,putin patrunjel tocat si amestecam usor.Crema o punem peste blatul de paine din forma,netezim bine si lasam la frigider minim 4ore.
Smantana o batem cu intaritorul de frisca,adaugam maioneza,sare si piper dupa gust.Ornam tortul dupa gust cu smantana,castraveti,ardei,masline si presaram patrunjel tocat.
Ela, ce lista lunga de ingrediente ai aici... oricat de mult mi-as dori sa fac reteta, stiu sigur ca nu voi avea rabdare niciodata sa stau sa le adun pe toate :))
RăspundețiȘtergerehai mai Robert...par multe dar nu e chiar asa....merita facut aperitivul asta
RăspundețiȘtergere