Ingrediente
- 6oua
- 9linguri de zahar+9+10
- 9linguri de ulei
- 10linguri de lapte
- 11linguri de faina
- scortisoara
- 1praf de copt
- 1 lingurita amidon alimentar+1
- 1,5kg mere
Mod de preparare
Se curata merele,se rad si se pun la distuit cu 9linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa pe foc pana nu mai este zeama deloc de la mere.Se lasa la racit.
Intre timp,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 9linguri de zahar,pana acesta devine alb.Se adauga incet uleiul,amestecand coninuu,dupa care se adauga laptele.Se incorporeaza si faina,omogenizand bine.Se pune 1ling amidon alimentar si praful de copt.Se unge o tava cu margarina RAMA si se tapeteaza cu faina,in care se toarna blatul si se da la cuptor,la foc mic,25minute.
Intre timp,se bar albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand 10linguri de zahar,mixand pana se intareste spuma.Se pune o ling amidon alimentar.
Se scoate blatul din cuptor dupa 25minute si se pun deasupra merele rase si albusurile batute si se mai da la cuptor 20minute,pana bezeaua capata o crusta aurie
Intre timp,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 9linguri de zahar,pana acesta devine alb.Se adauga incet uleiul,amestecand coninuu,dupa care se adauga laptele.Se incorporeaza si faina,omogenizand bine.Se pune 1ling amidon alimentar si praful de copt.Se unge o tava cu margarina RAMA si se tapeteaza cu faina,in care se toarna blatul si se da la cuptor,la foc mic,25minute.
Intre timp,se bar albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand 10linguri de zahar,mixand pana se intareste spuma.Se pune o ling amidon alimentar.
Se scoate blatul din cuptor dupa 25minute si se pun deasupra merele rase si albusurile batute si se mai da la cuptor 20minute,pana bezeaua capata o crusta aurie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu