aveam in plan altfel de tort,dar cum nu am gasit reteta tortului respectiv,am improvizat altceva
Ingrediente
BLAT:
- 6oua,
- 150gr zahar,
- 150gr faina,
- 1praf de copt,
- zeama de compot
- 2plicuri budinca de vanilie,
- 800ml lapte,
- 5linguri zahar pt budinca,
- 50gr unt,
- 250gr frisca,
- 1plic gelatina alba(+2linguri zahar)
- 1plic gelatina rosie,
- 2linguri zahar,
- 250ml apa,
- 450gr fructe de padure congelate(+2linguri zahar)
- 150gr frisca
- Portii: 10
- Timp de preparare: sub 90min
Mod de preparare
Scoatem fructele din congelator si le lasam la dezghetat la temperatura camerei.Cand s-au dezghetat,punem peste ele 2linguri de zahar.
Pregatim blatul:Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina si praful de copt.
Ungem o forma de tort cu margarina si tapetam cu faina si punem in el compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 35-40minute,pana este copt blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema:Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,adaugam untul si amestecam bine.Lasam la racit.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.Batem frisca.
In budinca racita,adaugam gelatina si frisca si omogenizam bine.
Taiem blatul in doua(chiar si in 3) si ungem,insiropam blatul cu putina zeama de compot si ungem cu 3/4din crema.Adaugam a doua foaie de blat si punem crema ramasa.
Pregatim si gelatina rosie,la care folosim si zeama scursa de la fructe,la care completam cu apa pana la 259ml cat este necesar pt pregatit.Lasam sa se raceasca putin,apoi adaugam fructele si amestecam bine.Punem gelatina peste crema,nivelam bine,apoi ornam cu frisca batuta,dupa gust.Lasam la rece cateva ore
Pregatim blatul:Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,faina si praful de copt.
Ungem o forma de tort cu margarina si tapetam cu faina si punem in el compozitia de blat.Dam la cuptorul preincalzit 35-40minute,pana este copt blatul.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema:Preparam budinca dupa instructiunile de pe plic,adaugam untul si amestecam bine.Lasam la racit.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic si lasam sa se raceasca.Batem frisca.
In budinca racita,adaugam gelatina si frisca si omogenizam bine.
Taiem blatul in doua(chiar si in 3) si ungem,insiropam blatul cu putina zeama de compot si ungem cu 3/4din crema.Adaugam a doua foaie de blat si punem crema ramasa.
Pregatim si gelatina rosie,la care folosim si zeama scursa de la fructe,la care completam cu apa pana la 259ml cat este necesar pt pregatit.Lasam sa se raceasca putin,apoi adaugam fructele si amestecam bine.Punem gelatina peste crema,nivelam bine,apoi ornam cu frisca batuta,dupa gust.Lasam la rece cateva ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu