ingrediente
- 1litru lapte,
- 1budinca de vanilie,
- 1budinca caramel(eu am pus de ciocolata ca nu am avut de caramel)
- 9 linguri de zahar
- Portii: 4
- Timp de preparare: sub 15 minute
Mod de preparare reteta Budinca de zahar ars
5linguri de zahar se pun la topit intr-o craticioara si se
caramelizeaza la foc mic fara sa se arda si sa se inchida la culoare.Se
ia de pe foc si se rastoarna cu grija 200ml apa fiarta,precautie mare
caci reactia este puternica atunci cand turnati apa.Se pune siropul din
nou pe foc si se lasa putin sa se topeasca zaharul caramelizat.Se lasa
puti la racit si apoi se toarna in vasele care urmeaza sa se puna
budinca.Separat,se prepara budincile dupa instructiunile de pe pachet,pe
rand,intai budinca de vanilie
si apoi cea de caramel sau ciocolata.Se toarna budinca fierbinte peste
sosul de zahar ars,in straturi si se lasa la racit 30minute apoi se
rastoarna pe o farfurioara si se orneaza cu frisca
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu