duminică, 4 aprilie 2010
TORT PROFITEROL
pt gogosele
8oua,
400gr faina,
200gr margarina,
2linguri zahar,
un varf cutit sare fina,
2lingurite bicarbonat,
2lingurit zeama lamaie,
500ml apa,
margarina si faina pt uns si tapetat tava.
Pt crema
4oua,
300gr zahar,
200gr faina,
1l lapte,
1 pachet margarina,
1fiola esenta vanilie.
2plicuri zahar vanilat.
1l frisca pt interiorul tortului si pt decorat.
200gr ciocolata menaj sau cu lapte pt ornare
Mod de preparare reteta Tort profiterol
Pui la fiert apa cu sarea,zaharul si margarina.Cand da in clocot torni toata faina si amesteci energic 2minute pana cand compozitia se omogenizeaza si se desprinde usor de pe peretii vasului.Lasi cateva minute sa se raceasca apoi pui ouale pe rand,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza complet.La urma pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Daca aluatul este pre moale mai incorporati 1-2linguri faina.Iei apoi cu o lingurita din aluat si asezi gramajoare in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina lasand distanta intre ele ca sa nu se lipeasca.Dai tava la cuptor la foc potrivit si coci 15min fara sa deschizi cuptorul,pana cand se umfla gogosile si se rumenesc putin.e scoti din tava pe un platou si le lasi sa se raceasca.
Va trbui sa coci mai multe tavi.Intr timp faci crema-bati albusurile adugi zaharul mixand in continuare apoi pui faina si subtiezi cu laptele.Fierbi compozitia la bain-marie pana se ingroasa apoi dai vasul la o parte si cand crema este numai calduta adaugi margarina bucatele si amesteci bine pana se topeste toata.Topesti ciocolata cu uleiul sau cu 1-2linguri lapte intr-un vas la bain-marie si lasi sa se raceasca.
Bati frisca si pui 3linguri din ea in crema pregatita mai devreme.Pe un patu rotund pui in cerc gogoselele apoi cu o lingura pui crema peste fiecare,apoi frisca si din nou gogosi crema si frisca in cateva straturi pana termini gogosie.Ultimul strat va fi din frisca intinsa peste toate gogoselele si apoi tot frisca spritata pe trt si pe marginile lui.Glazura topita se imprastie cu o lingura pe tot tortul si pe margini si se lasa cateva ore la rece.Se serveste cu inghetata de ciocolata sau fara.Pofta buna
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu