BINE ATI VENIT

VA MULTUMESC PENTRU VIZITA SI VA MAI ASTEPT SI ALTADATA....
ma mai gasiti si pe www.bucataras.ro.....

marți, 26 iunie 2012

SIROP DE VISINE

eu am facut siropul cu fructoza din cauza problemelor de sanatate,dar se poate face si cu zahar 

Ingrediente

  • 2 kg visine fara samburi
  • 2 l apa fiarta si racita
  • 2 plicuri gelfix 1:1 dr Oetker
  • 1 plic sare de lamaie
  • 1,2 kg fructoza(sau 2,5kg zahar)

Mod de preparare reteta Sirop de visine

Visinele curatate de samburi in prealabil si spalate se pun intr-un vas mai mare si se amesteca cu apa si sarea de lamaie,se acopera si se lasa sa stea peste noapte.Adoua zi se strecoara sucul printr-un tifon si stoarcem cat putem prin tifon visinele.
In sucul filtrat se adauga continutul plicurilor de gelfix amestecate in prealabil cu 4linguri fructoza sau zaharul.Se amesteca bine si se pune pe foc.Cand incepe sa dea in clocot,adaugam restul de fructoza si se lasam sa fiarba 5minute.
Siropul fierbinte se toarna imediat in sticle curate si se da la rece.Se dilueaza dupa gust cu apa rece.