duminică, 26 ianuarie 2014

RULADA KREM A LA KREM


BLAT:
6oua
6linguri zahar
2linguri ulei
1plic praf CREME OLE CIOCOLATA DR OETKER
1praf de sare
CREMA:
150ml frisca lichida
150ml lapte
50gr fulgi de ciocolata
1plic praf CREMA OLE VANILIE DR OETKER
1PLIC INTARITOR FRISCA
GLAZURA:
100gr ciocolata
50ml frisca lichida
50gr unt
2libguri lichior oua(sau alt fel daca nu aveti)
fulgi de ciocolata










Batem albusurile cu un blat de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine.Adaugam si galbenusurile,praful de crema si la final uleiul si omogenizam bine.Tapetam o tava mai mare cu hartie de copt(sau ungem cu unt si tapetam cu faina) in care turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit cam 15minute(facem testul cu scobitoarea).Scoatem si o rulam in foaia de copt cat este inca cald blatul(sau intr-un prosop umed).
Laptele si frisca le amestecam cu praful de crema si intaritorul de frisca si le muixam pana se intareste crema.Adaugam fulgii de ciocolata si amestecam usor.
Derulam cu grija blatul,dam hartia jos si ungem blatul pe toata suprafata cu crema,apoi rulam usor la loc.
Topim ciocolata cu frisca si lichiorul,adaugam untul si lasam sa se omogenizeze bine compozitia.Turnam cu grija glazura peste rulada.Ornam dupa gust.Dam la rece cateva ore.