miercuri, 27 august 2014

BRIOSE CU CIOCOLATA SI MASCARPONE

INGREDIENTE:
300gr faina
1lingurita praf de copt
1 1/2 lingura cacao
75gr zahar brun
125gr ciocolata alba
159gr fulgi de ciocolata
1ou,
150gr smantana
75ml lapte
3linguri ulei
250gr mascarpone
4linguri lapte
2linguri zahar pudra
frisca pentru ornat
MOD DE PREPARARE:

Preincalziti cuptorul la 180grade.
Amestecam faina,praful de copt,cacaoa si zaharul.Taiem ciocolata alba bucati cat mai mici si o adaugam in compozitia de mai sus impreuna cu fulgii de ciocolata(daca nu aveti pelete de ciocolata inlocuiti cu ciocolata amaruie taiata marunt).
Batem oul cateva minute si adaugam smantana,laptele si uleiul.Adaugam compozitia de faina si amestecam energic pana se omogenizeaza bine compozitia.
Ungem o forma de briose sau folosim forme de hartie si punem compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se coc.Eu le-am facut in forme mari si a durat mai mult coptul.Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca in forme cateva minute.Le scoatem din forme si dupa ce s-au racit bine le taiem in doua.
Mixam crema mascarpone cu lapte si zahar cateva clipe(nu mult ca stricam compozitia)
Umplem briosele cu crema.Ornam dupa gust cu frisca.