Nu a iesit prea aspectuoasa prajitura,mai ales ca am uitat sa pun frisca lichida in glazura))) asa ca nu s-a intins bine si la taiere a crapat.Dar gustul....e bun bun,demult nu am mai mancat ceva asa de bun.
INGREDIENTE:
BAZA:
300gr biscuiti oreo(eu am avut cu crema de alune)
150gr unt
UMPLUTURA:
250gr mascarpone
200gr crema philadelphia
350ml smantana pentru frisca
100gr zahar pudra(eu am pus green sugar5linguri)
15gr gelatina alba granule
1lingura esenta de vanilie
3linguri smantana pentru frisca pentru topit gelatina
50ml apa rece
100ml smantana pentru frisca
MOUSSE DE CIOCOLATA:
250gr ciocolata neagra
200ml smantana pentru frisca+250ml
GLAZURA:
150gr ciocolata cu lapte(sau neagra,cum preferati)
100ml frisca lichida
50gr unt
MOD DE PREPARARE:
Topim untul cateva secunde in cuptorul cu microunde.
Rupem biscuitii si ii dam prin robotul de bucatarie.
Turnam
untul topit peste biscuitii macinati si amestecam bine.Punem intr-o
forma de tort de 24cm tapetata cu hartie de copt pe fund si pe margini
si nivelam bine.Dam la frigider .
Intre timp pregatim gelatina.Punem la inmuiat gelatina cu apa si lasam 10minute.
Mixam frisca cu zaharul pudra sau green sugar(stevia) si lasam la frigider.
Intr-un
bol punem100ml smantana pentru frisca, crema mascarpone ,crema
philadelphia si esenta de vanili si mixam cateva clipe(nu mult)Adaugam
frisca batuta mai devreme si mixam putin.
Intr-o
craticioara punem 3linguri smantana pentru frisca si lasam la foc mic
pana la punctul de fierbere.Oprim focul si adaugam gelatina inmuiata si
amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.Cand s-a racit putin,o
adaugam in crema si mai mixam cateva clipe.
Scoatem forma de tort din frigider si punem crema peste blatul de biscuiti.Nivelam bine.Dam la rece 2ore.
Intre
timp pregatim moussul de ciocolata.Punem 200ml smantana pentru frisca
intr-o craticioara la foc mic si lasam pana ajunge la punctul de
fierbere.Oprim focul si adaugam treptat ciocolata rupta bucati cat mai
mici,sau rasa si amestecam energic si rapid pana s-a topit toata
ciocolata.Dam la frigider si amestecam din cand in cand si lasam pana
crema este racita complet.
Mixam
250gr smantana pentru frisca pe care o adaugam treptat in compozitia de
mai sus,amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn.Scoatem din
nou forma din frigider si punem moussul peste crema de frisca,niveland
bine.Lasam din nou la frigider pana se intareste crema cateva ore.
Pregatim
glazura:topim untul cu ciocolata rupta bucati?(eu am avut fulgi de
ciocolata) si frisca licgida pe baie de aburi.Lasam sa se raceasca,apoi
punem glazura peste mousse ,nivelam si dam la frigider cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu