duminică, 13 octombrie 2019

CHEC CU MORCOVI SI CIOCOLATA

INGREDIENTE
6oua
300gr faina
150gr zahar
1plic zahar vanilat
1lingura zahar pudra cu aroma de citrice dr Oetker
100gr pelete ciocolata
200gr morcovi rasi
80ml ulei
3linguri iaurt grecesc
1plic praf de copt
1praf de sare
zahar pudra 
MOD DE PREPARARE
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,zaharul vanilat si zaharul cu aroma de citrice si mixam in continuare.Adaugam iaurtul si uleiul si mai mixam putin.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si adaugam la compozitia de mai sus,amestecand usor cu o lingura de lemn sau cu o spatula.Punem si bucatile de ciocolata si morcovii rasi pe razatoarea mare si amestecam usor.
Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 180grade,pana checul prinde o culoare frumoasa,cam 40-50minute,verificam cu o scobitoare daca aluatul este copt.Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca putin si scoatem din forma pe un gratar si lasam sa se raceasca.Presaram deasupra zahar pudra.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu