Ingrediente
500gr faina
150ml lapte
150ml ulei
3oua
50gr unt topit
250gr zahar
1plic praf de copt
1lingura cacao
100gr nuci
1praf de sare
1plic aroma naturala de porocale Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare reteta Chec cu nuca si aroma de portocale
Mixam albusurile cu un praf de sare..Cand se intaresc,adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou.Adaugam galbenusurile si amestecam bine.Adaugam treptat,uleiul,untul topit,laptele,nuca macinata si razatura de portocale.Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de mai sus,amestecand usor cu o lingura de lemn.Impartim aluatul in doua,o parte o amestecam cu cacao.
Intr-o forma de copt punem alternativ cu lingura din ambele aluaturi.
Ungem in prealabil forma cu unt si faina,daca nu este din silicon forma.
Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,cam 60minute pana se coace frumos aluatul.
Lasam sa se raceasca putin si scoatem din forma pe un gratar.Pudram cu zahar pudra cand este rece.
Ce bine arata si e pe gustul meu.Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereRocsi,multumesc,te pup
RăspundețiȘtergereYummy, ce bun si frumos!
RăspundețiȘtergereEla, cum de nu am trecut eu blogul tau la mine? Acum il trec :)
))))))
RăspundețiȘtergere