marți, 19 martie 2013

CHEC CU NUCA SI AROMA DE PORTOCALE

 

Ingrediente

500gr faina
 150ml lapte 
150ml ulei 
3oua 
50gr unt topit 
250gr zahar 
1plic praf de copt 
1lingura cacao 
100gr nuci
 1praf de sare 
 1plic aroma naturala de porocale Dr Oetker(sau coaja rasa de la o portocala)
 zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare reteta Chec cu nuca si aroma de portocale

Mixam albusurile cu un praf de sare..Cand se intaresc,adaugam treptat zaharul si batem pana se intaresc din nou.Adaugam galbenusurile si amestecam bine.Adaugam treptat,uleiul,untul topit,laptele,nuca macinata si razatura de portocale.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si o incorporam treptat in compozitia de mai sus,amestecand usor cu o lingura de lemn.Impartim aluatul in doua,o parte o amestecam cu cacao.
Intr-o forma de copt punem alternativ cu lingura din ambele aluaturi.
Ungem in prealabil forma cu unt si faina,daca nu este din silicon forma.
Dam la cuptorul preincalzit,la foc mic,cam 60minute pana se coace frumos aluatul.
Lasam sa se raceasca putin si scoatem din forma pe un gratar.Pudram cu zahar pudra cand este rece.