marți, 26 martie 2013

VOALUL MIRESEI(FLOARE)

VOALUL MIRESEI(CHLOROPHYTUM COMOSUM VITTATUM) -Se mai numeste si OLANDEZUL ZBURATOR sau CRINUL VERDE
Cand am pornit sa scriu pe acest blog,aveam in  gand sa public si altceva decat retete,voiam sa impartasesc cu voi si din lumea plantelor pentru ca imi plac tare mult.Din pacate,ma bucur cand ajung sa sctiu o reteta,timpul meu este foarte limitat.Sper ca,incepand de azi,imi voi face putin timp sa scriu si despre flori.Am in plan si alte proiecte,dar toate la timpul lor.DECI....
VOALUL MIRESEI
 Voalul Miresei este o floare foarte usor de crescut si de inmultit si este intalnita cel mai des in locuinte.Are frunzele ierboase,in forma de panglici subtiri,frumos curbate,de 15-30cm lungime si sunt verzi cu benzi alb-crem pe mijloc.
Primavara si vara apar flori micute presarate pe tulpinile lungi,galbene,sarmoase,care se revarsa gratios in cascada in jurul plantei-mama.
Voalul Miresei este deosebit de aspectuos cand se pune in cosulete suspendate sau in ghivece pe suporturi fixate pe pereti la inaltimeTulpinile cu flori pt fi aranjate in jurul unui cerc de sustinere sau pot fi lasate sa curga in cascada peste marginile ghiveciului..Eu o tin vara pe terasa,suspendata deasupra mesei,arata superb cu panglicile curgand in cascada.
Florile dau nastere unor pui de planta,din fiecare rezultand un manunchi miniatural de frunze frumos vargate.Aceste plante mici,formeaza foarte repede radacini si pot fi separate de planta-mama si plantate individualPunem in ghivece noi plantele tinere cand incep sa isi formeze radacini sau divizam rozeta de frunze a plantei mari in primavara.Eu am avut cateva ghivece,dar am pierdut din ele din cauza ca in casa am foarte putina lumina peste iarna.
VOALUL MIRESEI este originara din Africa de Sud si are o inaltime pana la 25cm.Folosim un pamant universal pentru plantare.
Transplantam floarea intr-un vas mai mare decat in cel care este imediat cand radacinile incep sa apara prin orificiile de la baza ghiveciului.
Volul Miresei este o planata rezistenta si are viata lunga daca le acordam putina atentie si ingrijire si este replantata la timp.
Planta are nevoie de multa lumina pentru colorarea intensa a frunzelor,dar este contraindicata expunerea in plin soare care ii produce arsuri pe frunze.
Temperatura minima la care rezista bine este de 7grade.
Pamantul trebuie mentinut mereu umed primavara si vara,dar udat mai rar iarna.
Fertilizam cu lichid pentru flori ornamentale la 10-14zile,de la inceputul primaverii pana toamna tarziu.
Varfurile frunzelor devin maronii si se usuca daca planta nu este udata la timp,sau daca aerul din casa este excesiv de cald si uscat.Pulverizati frunzele cu apa lasata la temperatura camerei.
URMATORUL SUBIECT DIN CATEGORIA FLORI DE APARTAMENT VA FI: DRACENA DE MADAGASCAR


2 comentarii:

  1. Si mie imi place aceasta floare.O am acasa,este chiar frumoasa,are cateva tulpini de flori de jur imprejur.Anul acesta am de gand sa o las sa se faca si mai bogata in tulpini,nu voi taia nimic de la ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. nici eu nu am taiat-o in toamna si a avut tulpini pana acum cand au inceput sa se usuce...s-au pastrat tulpinile tare bine,nu ma asteptam

    RăspundețiȘtergere