duminică, 9 martie 2014

TORT CU ANANAS


Ingrediente

  • BLAT:
  • 4oua
  • 2linguri zahar brun
  • 2linguri zahar alb
  • 4linguri faina
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • colorant alimentar
  • CREMA:
  • 1cutie mica conserva ananas bucati
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 100gr zahar pudra
  • 1plic intaritor de frisca
  • DECOR:
  • 700ml frisca lichida
  • 1plic intaritor frisca
  • colorant alimentar

Punem ananasul la scurs intr-o sita.
Mixam albusurile cu un praf de asre,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul,batand bine dupa fiecare lingura de zahar.Incorporam si galbenusurile,apoi faina amestecata cu praful de copt.Adaugam colorant alimentar dupa preferinte si omogenizam bine.Punem intr-o forma termorezistenta si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana este copt blatul.Facem testul cu scobitoarea si nu deschidem cuptorul in primele 20minute(cum am facut eu si s-a lasat blatul(( )..Scoatem si lasam sa se raceasca inainte de a scoate din forma.Taiem blatul in doua.
Batem cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra,Separat,batem smantana pentru frisca cu intaritorul de frisca,apoi incorporam crema mascarpone si 3linguri zeama de compot de ananas  si colorantul si mai batem cateva clipe.Insiropam.
Batem frisca cu intaritorul de frisca si colorant alimentar si decoram dupa gust.
Insiropam primul blat cu zeama de compot,apoi ungem cu crema,punem deasupra bucati de ananas si deasupra punem al doilea blat,presand usor cu mainile.