INGREDIENTE:
200gr faina
60gr fulgi de ovaz
1lingurita praf de copt
1/2lingurita bicarbonat alimentar
2oua
130gr zahar brun
1plic zahar vanilat
150gr unt moale
300gr smantana
250gr fructe de padure congelate
zahar pudra pt ornat
MOD DE PREPARARE:
Preincalziti cuptorul.
Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte.
Fulgii de ovaz ii macinam marunt.
Cerneti faina,apoi adaugati fulgii de ovaz,praful de copt si bicarbonatul si amestecam bine.
Separat,batem ouale cateva minute,apoi adaugam treptat zaharul vanilat,zaharul,untul moale si smantana si omogenizam bine compozitia.Adaugati si fructele ai amestecati usor.
Puneti aluatul in forme(eu am pus in 6 forme mari XL ,daca folositi mici.vor iesi 12bucati).si dam la cuptor 40minute(verificam cu scobitoarea,in formele mici se vor coace in jumatate de timp)
Scoatem din cuptor si mai lasam cateva minute inainte de a le scoate din forme.Pudram cu zahar si le servim calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu